Prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo s finskim HJK Helsinki je pripadla nogometašem Olimpije, slavili so s 3:0. Zeleno-beli so učinkovito predstavo iz Stožic prenesli tudi na prvenstveno srečanje in slavili prvo zmago v sezoni. Kljub visoki zmagi na prvem srečanju, se Finci ne bodo zlahka vdali in Ljubljančane čaka še 90 minut dela za potrditev naslednje evropske preizkušnje s slovaško Trnavo.


Olimpija je kot že omenjeno med vikendom odigrala srečanje četrtega kroga, v katerem so si z visoko zmago dodatno dvignili samozavest pred nadaljevanjem sezone, tako prvenstvene kot tudi evropske. Finci so v domačem prvenstvu še zmeraj vodilni, zadnje srečanje pa so odigrali ravno z Olimpijo in tako imeli dodaten čas za regeneracijo ter pripravo na srečanje z Olimpijo.

“Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu, da zmagujemo, zadevamo in ne prejemamo zadetkov. To je najboljši scenarij, katerega si lahko želijo trener in igralci. Kot veste nas čaka drugi del dvoboja s Helsinkijem, čeprav se zavedamo, da imamo lepo prednost, nas to ne bo zavedlo. Zavedamo se, da nas čaka težko delo, vendar jaz verjamem v igralce in mislim, da se bomo v Ljubljano vrnili zadovoljni,” je dvoboj s Finci napovedal trener zeleno-belih, Aleksandar Linta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …