Trinajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bosta v Stožicah zaključila Olimpija in Triglav iz Kranja. Prvi dvoboj v Kranju je pripadel zeleno-belim, slavili so z 0:4.


Ljubljančani bodo po reprezentančnem premoru lovili še osmo srečanje zapored brez poraza, zmagali so na petih srečanjih, dvakrat pa remizirali. Zadnji poraz so doživeli v petem krogu, ko jih je ravno v Stožicah ugnal vodilni Maribor. Olimpija trenutno zaseda drugo mesto na lestvici, za vodilnim položajem zaostajajo pet točk. Med tednom so se Ljubljančani pomerili v tekmovanju Pokala Slovenije, slavili so visoko zmago v Kopru in tako tudi v tem tekmovanju nadaljujejo niz neporaženosti. V medsebojnih dvobojih so aktualni prvaki precej uspešnejši, saj so na enaindvajsetih dvobojih slavili 15 zmag. 

Kranjčani se po odigrani tretjini nogometnega prvenstva nahajajo v varni coni, na osmem mestu. Vendar pa jim trenutni položaj ne obljublja obstanka v ligi, saj jih do konca sezone čaka še veliko dela. Na zadnjih dveh srečanjih so ostali praznih rok, saj so jih premagali Goričani in Aluminij. Gorenjci se ne predajajo in stremijo k uresničitvi svojih ciljev, pod vodstvom Dejana Dončića: “Po pokalnem obračunu z Olimpijo sem želel igralcem dopovedati, da je vsaka takšna tekma nogometni praznik. Tako želimo to dojemati, to je oder, kjer moramo pokazati vse, kar znamo in moramo dati prav vse od sebe. Tu ne moreš ničesar izgubiti, lahko le ogromno pridobiš. Pričakujem sproščenost, a da se taktične zamisli upoštevajo do zadnjega. Ekipni moto je, da spoštujemo vsakega, a se nikogar ne bojimo.”

V Stožicah sta v zadnjih krogih Olimpiji točko že odščipnila Krško in Gorica. Lahko kaj podobnega uspe tudi Kranjčanom?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…