[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=796]

Na zadnji tekmi sezone se je v Stožicah zbralo spet mizerno število gledalcev, ki pa so glede na naravo obračuna videli, kar všečno predstavo. Tudi gostje iz Haloz so v prestolnici imeli svoje navijače, ki pa v nedeljskem popoldnevu niso imeli veliko razlogov za zadovoljstvo. Olimpija je namreč zmagala na tesno s 3:2.


V prvem polčasu je vse kazalo na izdatnejšo zmago zeleno-belih. Po dobre pol ure je ne semaforju na največjem stadionu v državi že svetil izid 3:0 za katerega so poskrbeli Vukčević, Valenčič in Omladič.

Ko smo vsi na stadionu v drugem polčasu pričakovali, da bo Olimpija mirno tekmo pripeljala do zadnjega piska glavnega sodnika Bojana Mertika, pa je zgodba dobila novo poglavje in priča bi kaj lahko bili 25. maju 2005, ko je Milan prav tako po vodstvu s 3:0 po prvem polčasu proti Liverpoolu nato v šestih minutah prejel tri gole in po streljanju enajstmetrovk izgubil že skoraj dobljeni pokal za zmago v ligi prvakov. Danes se je pisal 25. maj 2014. Od podobnega razpleta pa nismo bili veliko oddaljeni. Zavrčani bi dosegli samo še en gol in Olimpiji bi se zgodil Istanbul. Tako pa je ostalo samo pri enakem datumu. Zgodba je imela drugačen konec. Gostje iz ene od najmanjših občin na slovenskem, so po golih Kurbusa in evrogolu Kelenca v razmaku šestih minut (še ena podobnost z istanbulsko nočjo) zapretili, a jim je na koncu zmanjkalo moči za popoln preobrat. Zmaji so zdržali in zmagali na zadnji tekmi sezone in tako zaključili mizerno sezono, gostje pa so s premierno prvoligaško sezono lahko neprimerno bolj zadovoljni kot tokratni gostitelji.

Avtor: Gašper Krvina

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…