Na prvem večnem derbiju te sezone so igralci Olimpije iskali prvo zmago te sezone. Mariborčani pa so v Ljubljano odšli po nove tri točke s katerimi bi ostali na vrhu lestvice. Olimpija je v pretekli sezoni v medsebojnih dvobojih bila uspešnejša, saj je zmagala eno tekmo, tri tekme pa so se končale z izenačenim izidom.

Začetni postavi:


Olimpija: Vidmar, Pavlović, Delamea, Korun, Boakye, Elšnik, Tomić, Ziljkić, Kapun, Aldair, Nukić.

Maribor: Jug, Koderman, Voloder, Mitrović, Milec, Vrhovec, Šturm, Alvir, Repas, Žugelj, Vipotnik.

Derbi so boljše odprli igralci Olimpije, ki so si na začetku tekme priigrali lepo priložnost po predložku z leve strani je do strela z glavo prišel Aldair, ki pa je meril mimo vrat Juga. V 22. minuti je po predložku iz kota do strela z glavo prišel Delamea Mlinar, ki pa je meril preko Mariborskih vrat. V 28. minuti je pajčevino iz desnega zgornjega kota gola Juga očistil Mustafa Nukić, vendar se je pred tem znašel v prepovedanem položaju. Glavni sodnik Kajtazović je zato njegov zadetek razveljavil. V 38.minuti je po odličnem predložku Elšnika do strela z glavo prišel Delamea Mlinar ter žogo poslal mimo Juga in tako popeljal Olimpijo do vodstva z 1:0. Olimpija je v prvem polčasu prišla do 6 strelov proti vratom Juga, Maribor pa do strela proti vratom Vidmarja ni prišel.

Drugi polčas je boljše začel Maribor, ki si je v 47. minuti priigral lepo priložnost. Do strela po dobri podaji Požega Vancaša je prišel Alvir, ki pa je sprožil mimo vrat Vidmarja. V 52. minuti je Aldair z desne strani poslal oster predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer se je iz težkega položaja izvrstno znašel Ziljkić in z atraktivnim strelom z glavo matiral nemočnega Juga. Olimpija je po golu Ziljkića prišla do prednosti z 2:0. V 56. minuti je po odličnem predložku Elšnika do strela z neposredne bližine znova z glavo prišel Delamea Mlinar in žogo poslal v nebranjen kot gola Juga, ter tako Olimpijo popeljal do visoke prednosti z 3:0. V 67. minuti je po pregledu video posnetka glavni sodnik Kajtazović dosodil 11-metrovko za Mariborčane. Enajstmetrovko je Blaž Vrhovec realiziral in prednost Olimpije zmanjšal na 3:1. Strelec dveh zadetkov za domače Antonio Delamea Mlinar je zaradi poškodbe je v 77. minuti na nosilih zapustil igrišče. v 87. minuti je po lepi podaji Alvira do strela prišel prišel Repas, ki pa je meril v zunanji del mreže Vidmarja. Olimpija je tekmo z rezultatom 3:1 pripeljala do konca, in tako prišla do prve zmage v tej sezoni.

NK Olimpija : NK Maribor 3:1

Foto: Uroš Skaza

Naloži več sorodnih novic
  • Bravo prvič poražen

    Bravo je po 7 krogih še neporažen. Z tremi zmagami in štirimi remiji zaostajajo le za Kopr…
  • Šporar v Angliji debitiral, a ostal brez točk

    Šporar je v poletnem prestopnem roku prestopil iz portugalskega prvoligaša Sportinga v ang…
  • Iz Mure v Grčijo

    David Đurak  novi igralec grškega drugoligaša Doxe Dramas. 21 let…
Naloži več novic od B. C.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nukić usoden za Domžalčane

Večerni dvoboj Prve lige Telemach je bil rezerviran za Olimpijo in Domžale, moštvi sta se …