V okrnjenem 20. krogu Prve Lige Telekom Slovenije, bo danes v Novi Gorici odigrano edino srečanje tokratnega kroga med domačo Gorico in ljubljansko Olimpijo. Srečanje se bo v novogoriškem športnem parku pričelo ob 16.55 uri.


Za nogometaše Gorice bo to prva uradna spomladanska preizkušnja, saj so pretekli vikend ostali brez srečanja v Krškem. Miran Srebernič ima nekaj težav pri sestavi moštva, saj nimata pravice nastopa Uroš Celcer in Kyrian Nwabueze. Gorica bi se lahko z domačo zmago zavihtela v prvo peterico na prvenstveni lestvici. Alen Jogan, kapetan Primorcev se zaveda, da jih proti Olimpiji čaka zahtevna tekma: »Čaka nas zelo zahtevna tekma, v kateri bo najprej treba biti zbran, agresiven in discipliniran v obrambi. Menim, da premoremo dovolj kvalitete v napadu, da lahko vzamemo tri točke. Prav hitri, kvalitetni protinapadi so naša velika priložnost. Vabim vse navijače, da se tako tokratne tekme kot tudi vseh naslednjih domačih tekem udeležijo v čim večjem številu in nam pomagajo, da nam bo na igrišču lažje. Želim si, da bi tudi igralci občutili, da je lahko Športni park naša prednost.«

Zmaji prihajajo v Gorico opogumljeni z zmago iz preteklega kroga, ko je Alves globoko v sodnikovem podaljšku zadel za tri točke proti Celju. Tri točke so zagotovo pozitivno vplivale na psiho igralcev Olimpije, ki si tudi Novo Gorico zapustiti neporaženi. Zeleno-beli so v letošnji sezoni proti Goričanom vknjižili že dve zmagi, in tradicijo želijo nadaljevati tudi tokrat. V Novi Gorici so nazadnje Ljubljančani slavili z 2:0. Nogometaši Olimpije bi se z še drugo spomladansko zmago zavihteli tudi na vrh prvenstvene lestvice, pred Maribor, ki je tokrat ostal brez srečanja v Kranju. Ljubljančanom motivov za nove točke zagotovo nebo manjkalo.

Ali lahko Goričani prvič v letošnji sezoni odvzamejo točke zeleno-belim? Ali se bo Olimpija s tremi točkami zavihtela na vrh lestvice?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…