Ljubljanska Olimpija  ima priložnost v Stožicah izboriti nepredovanje v naslednji krog kvalifikacij za Ligo Evropo. Zeleno-beli na prvem srečanju v Turčiji pri Malatyasporju niso izgubili, razšli so se z rezultatom 2:2, ki nogometašem Olimpije odpira vrata za preboj.


Trener Ljubljančanov Safet Hadžić se nasprotnika ne boji, a se zaveda njihovih individualnih kvalitet. Kot je sam ocenil, so Turki na prvem srečanju Olimpijo morda nekoliko podcenjevali: “Malatyaspor ima zvezdniško zasedbo in izredno individualno kvaliteto. Naredili bomo vse, da jih presenetimo, čeprav so nasprotniki favoriti. Na prvi tekmi so nas malo podcenjevali. Zdaj nas bodo jemali bolj resno. Bojim se njihove individualne kvalitete, v vsakem trenutku te lahko kaznujejo. Taktično nam ne morejo ničesar skriti in mi ničesar njim. Poskušali bomo napadati, je pa res, da bomo igrali proti ekipi z dobro plačanimi igralci, ki sodijo v višji nivo. A mi se jih ne bojimo, vemo, da znamo igrati, in naredili bomo vse za napredovanje.”

Tokrat je bil na novinarski konferneci pred srečanjem prisoten tudi izkušeni branilec Miral Samardžić. V karieri se je že velikokrat srečal s kvalitetnim nasprotnikom in gotovo bodo njegove izkušnjem prav prišle v obrambnem delu zmajev: “Njihovo najmočnejše orožje je napad, krilni igralci in napadalci. To bomo morali nevtralizirati, če želimo narediti dober rezultat. Morali bomo biti osredotočeni. Če bomo odigrali na določenem nivoju, kot smo to storili na zadnjih tekmah, mislim, da imamo velike možnosti za uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij.”

Po ugodnem izidu v Turčiji se v taboru Olimpije zavedajo, da sami odločajo o svoji usodi, pozitiven niz pa jim je gotovo vlil dodatne samozavesti pred povratnim dvobojem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…