V ljubljanskih Stožicah je potekala tekma med Olimpijo in Gorico. Ljubljančani so pred začetkom spomladanskega dela sezone jasno napovedali, da je cilj ekipe Darka Karapetrovića uvrstitev na mesta, ki vodijo v Evropo, zato je bila zmaga na tej tekmi nujna. Skoraj enako velja za Goričane, ki jim zaradi dobrih rezultatov Krke in svoje neprepričljive igre, kopni prednost na varnem osmem mestu.


Največji problem goriške zasedbe je očitno vzdušje v ekipi, ki zaradi vsakoletnega menjavanja in neizplačil zaostalih obveznosti pričakovano ni v najboljšem stanju. To misel so hitro potrdili tudi igralci Olimpije, ki so v začetku tekme dominirali in si pripravljali veliko število priložnosti. Goričanom pa je do kakšne priložnosti zmanjkala zadnja podaja, ki jo je iskal predvsem Luka Majcen. Po začetnem pritisku Olimpije se je igra umirila, a je bilo to le zatišje pred viharjem, ki je sledil.  V 21. minuti je bil po podaji Babića iz kota najvišji Mitrović, ki je žogo pospravil v vrata Alberta Gallinette. Že tri minute kasneje je padel nov zadetek, znova je žoga končala v goriški mreži. Izjemno lepo akcijo je znova zaključil Mitrović ,ki je izkoristil nesebično podajo Bajrića. Ni veliko manjkalo, da bi 22-letni branilec zmajčkov v obdobju 15 minut še tretjič, a je bil po zmedi v kazenskem prostoru gostov ob zaključku premalo natančen. Medtem ko so bili Ljubljančani z glavami že v slačilnici, pa jih je na realna tla postavil izjemen zadetek Nabila Taidera. Francozu je žogo na 20 metrih od gola nastavil Enow, Taider pa je žogo poslal v zgornji levi kot nemočnega vratarja Darka Brljaka.

Tudi drugi polčas so bolje odprli Ljubljančani, dvakrat se je v prvih petih minutah v priložnosti znašel Marko Vukčević. Slednji je bil v deveti minuti nadaljevanja glavni krivec za tretji zadetek v mreži Goričanov, saj je gostom žogo ukradel na robu šestnajstmetrskega prostora in podal pred gol, kjer je suvereno zaključil Ezekiel Henty. Po tretjem zadetku domačih se je igra umirila in manjšo pobudo so prevzeli igralci Gorice. Do konca tekme je tako sledila le še ena resna priložnost gostujoče ekipe, ko je Innoccenti za las zgrešil vrata domačinov.

Z zmago Olimpija ostaja na četrtem mestu in za “svetim” tretjim mestom, ki ga s tekmo manj zasedajo Celjani, zaostaja za štiri točke. Goričani so se zaradi remija Krke z Rudarjem točkovno izenačili na mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije z drugovrščeno ekipo 2. SNL.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…