Aktualni slovenski nogometni iz Ljubljane kot edini slovenski predstavnik ostajajo v igra za tekmovanje v evropskih pokalih. Po izpadu iz kvalifikacija za najelitnejše nogometno tekmovanje Lige prvakov, svojo pot nadaljujejo v kvalifikacijah za Evropsko ligo.


V drugem krogu kvalifikacij so najprej izločili severnoirski Crusaders s skupnim izidom 6:2. Sledil je na papirju nekoliko močnejši nasprotnik, finski HJK Helsinki, a je bila v tem dvoboju Olimpija še konkretnejša, vodilno moštvo finske lige so odpravili s kupnim izidom 7:1.

Zeleno-beli veliko boljše predstave kažejo v evropskih kvalifikacijah kot v domačem prvenstvu, kjer zasedajo šesto mesto. V nedeljo so bili v Stožicah, v prvem dvoboju sezone proti Mariboru poraženi kar z 0:3. Na petih prvenstvenih tekmah so osvojili zgolj pet točk in vpisali le eno zmago.

Kako pomemben je dvoboj za ljubljanski klub, poudarjajo tudi v strokovnem vodstvu: ”Gre za verjetno najbolj pomemben obračun v evropski zgodovini kluba. Imamo lepo priložnost, da pred našimi navijači pridemo do pozitivnega rezultata, ki bi nam odprl vrata evropske lige.” Kljub porazu na zadnjem prvenstvenem dvoboju, Aleksandar Linta zaupa svojemu moštvo: “Po derbiju smo takoj začeli razmišljati o Spartaku. Še vedno pa sem prepričan, da je naša kakovost tista, ki mora priti do izraza. Če bomo, in prepričan sem, da bomo, se nimamo česa bati. Verjamem tudi, da bodo gledalci naš dvanajsti igralec,” verjame v številčno podporo s tribun 42-letni Linta.

Slovaški Spartak iz Trnave v Ljubljano prihaja po porazu proti Crveni Zvezdi, prvaki Srbije so jih izločili po zadetku v podaljšku. Tudi Spartak ne blesti v domačem prvenstvu, kjer so trenutno prav tako na šestem mestu, v petih krogih so osvojili dve točki več kot Ljubljančani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…