Vodilna Olimpija v Stožicah pričakuje Gorico, ki je na zadnjem srečanju z zmago proti Krškemu prekinila niz dveh porazov. Ljubljančani so v spomladanskem delu še naprej neporaženi, vendar so z remijema izpustili prednost pred Mariborom, ki zdaj znaša tri točke.


Olimpija ima še zmeraj vse v svojih rokah, saj se bodo do konca prvenstva pomerili tako z Mariborom kot tudi Domžalami. Veliko pozornosti so Ljubljančani namenili dvoboju z Gorico, ki je zelo pomembna s psihološkega vidika, glede na to da na zadnjih dveh tekmah niso zmagali, mnogi pa tudi niso bili zadovoljni s predstavo zeleno-belih. Vse medsebojne tekme letos so dobili Ljubljančani, v Stožicah je bil rezultat 2:1, po tem ko so uspeli obrniti rezultat v svojo korist. Naša dolžnost je, da na zelenici pustimo srce, dušo in energijo. Tega se zavedamo in verjemite mi, da je tako že od prvega dne letošnje sezone. Od 10. junija, ko smo se zbrali na prvem treningu, in od 15. januarja, ko smo začeli s pripravami na drugi del. Igramo za Olimpijo, za največji klub v državi. Stremimo k napredku na vseh področjih, predvsem pa moramo osvajati lovorike in skrbeti za to, da ste naši navijači ponosni. Razumem, da pričakujete veliko od nas, vi pa morate vedeti, da tudi mi pričakujemo veliko od vas. Igralci začutimo vašo podporo. Čutimo, ko ste pripravljeni biti z nami v dobrih in v slabih trenutkih. Samo na takšen način nam lahko uspe. ”  je dvoboj in lov na jubilejno dvajseto zmago v sezoni napovedal kapetan Branko Ilić.

Goričani bodo do konca sezone preizkušali mlade igralce, ki so po treh tekmah brez zmage le uspeli premagati Krčane na domačem igrišču. Sinje-modri zasedajo šesto mesto in so z nekoliko slabšimi rezultati v nadaljevanju sezone, najverjetneje izgubili vse možnosti za preboj do četrtega mesta, ki potencialno vodi v evropska tekmovanja. Želja vsakega trenerja je zmagovanje, tako tudi Mirana Srebrniča: ”Po vseh negativnih trenutkih smo krvavo potrebovali to zmago. Po dolgem času imamo končno cel teden dni za pripravo na naslednji dvoboj. Čaka nas Olimpija in naredili bomo vse, da se vrnemo s pozitivnim izidom.” Goričani proti Olimpiji ne bodo mogli računati na Mitjo Škarabota in Roka Grudino, po odsotnosti pa se v kader vrača Žiga Lipušček.

Bodo Goričani uspeli Olimpiji zadati prvi poraz v Stožicah v letošnji sezoni? 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…