Ljubljanska Olimpija je predstavila prvega novinca v letošnjem prestopnem roku. Darko Karapetrović, strateg zmajev, bo lahko v novi sezoni računal na prekaljenega Darijana Matića, ki je sicer že nekaj dni vadil z ljubljanskim moštvom in odigral tudi pripravljalno srečanje s selekcijo SPINS.


Darijan Matić bo s svojimi bogatimi izkušnjami mladi in neizkušeni ljubljanski četi zagotovo v veliko korist. 31-letni Ljubljančan, ki se najbolje znajde na položaju defenzivnega vezista, je bil zadnje leto, po propadu ukrajinskega prvoligaša Kryvbasa, brez kluba, pozimi pa je nekaj časa vadil tudi z Domžalčani. Matić, ki je za člansko izbrano vrsto odigral deset srečanj, je v svoji karieri zamenjal številne klube, v Sloveniji je že nosil drese Triglava, Ljubljane, Kopra, tudi Olimpije, Domžal in Interblocka, potepal pa se je tudi v Rusiji, Romuniji in Izraelu.

“Občutek ob podpisu pogodbe z Olimpijo je enkraten. Kot Ljubljančanu pa mi je še posebna čast zastopati barve najljubšega kluba. Ko sem nazadnje nastopal za Olimpijo smo imeli odlično moštvo in temu primerne rezultate. Upam, da se nekaj podobnega lahko ponovi že v prihajajoči sezoni,” je ob podpisu enoletne pogodbe povedal Matić, ki je v nadaljevanju opisal še razloge za vrnitev v vrste Olimpije: “Vesel sem vrnitve v Olimpijo. Z vodstvom kluba smo našli skupen jezik v petih minutah. Čeprav sem imel na papirju boljše ponudbe, se je klicu Olimpije zelo težko upreti. Našim zvestim navijačem pa sporočam, naj stojijo klubu ob strani v dobrih in težkih časih, saj smo vsi na isti ladji. S skupnimi močmi lahko Olimpiji zagotovimo svetlejšo prihodnost.”

V ljubljanskem prvoligašu so včeraj potrdili tudi, da je prišlo do spremembe v službi za stike z javnostmi. Tineta Zupana, ki je pred odhodom iz kluba opravljal tudi naloge vršilca dolžnosti direktorja, je na mestu predstavnika za stike z javnostmi zamenjal Aljoša Vekić, ki je v preteklosti sledil tudi stopinjam očeta Branka, saj ima večletne izkušnje z delom v novinarstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…