Danes Triglavane čaka prva preizkušnja po zimskem premoru, v Kranj prihaja vodilna Olimpija. Ljubljančani so na treh letošnjih srečanjih vselej vpisali zmage, nazadnje so s 5:1 v Stožicah odpravili Aluminij. 


Kranjčani bodo nastopili precej oslabljeni, saj ne bodo mogli računati na kaznovanega Vlada šmita, ter poškodovanih Momirja Bojiča, Nejca Križaja, Kristjana Arha-Česna in Roka Elsnerja, znova pa bosta Siniši Brkiću na voljo Alen Krcić in Dejan Robnik.

Triglav s štirinajstimi osvojenimi točkami zaseda predzadnje mesto, Ankarnu beži vsega dve točki, vendar so Gorenjci odigrali tekmo manj. Prvo srečanje med Triglavom in Olimpijo se je končalo brez zadetkov, zeleno-beli pa so konec lanskega oktobra na domačem igrišču slavili s 3:0.

Kljub številnim pretresom in spremembam na kadrovskem področju Olimpije, Igor Bišćan z moštvom zmaguje in so v spomladanskem delu tudi prevzeli vrh lestvice. Po odsluženi kazni se v moštvo vrača Issah Abass, znova pa se je poškodoval Nathan Oduwa. Z novo zmago bi Ljubljančani zadržali prednost štirih točk pred prvaki iz Maribora, ki pa bodo imeli tekmo manj, po današnjem srečanju Olimpije. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…