Olimpija se z gostovanja na koprski Bonifiki vrača brez zmage, a s potrjeno evropsko vozovnico. Dva kroga pred koncem prvenstva imajo Ljubljančani neulovljivo prednost pred petimi Koprčani, ki so z remijem skočili pred Celje. Dvoboj zmajev in kozličkov bi lahko razdelili na šahovski prvi polčas in razgibano nadaljevanje, v katerem so z golom Boatenga povedli gostje, a so se po zaostanku prebudili tudi Primorci in po udarcu Nermina Hodžića prišli do zasluženega izenačenja.


Na Bonifiki smo spremljali borbeni prvi polčas Koprčanov in Ljubljančanov, več od igre pa so imeli gostje. Že v osmi minuti je bil po prvem kotu nevaren Miškić, a je strel z glavo poletel mimo leve vratnice domačega gola. Zgolj dve minuti pozneje se je v nevarno preigravanje spustil domači vratar Antolović, njegovo napako ob slabi podaji do Hodžića pa je skorajda kaznoval Wobay. Koprčani po slabe pol ure igre niso bili posebej nevarni za vrata gostov iz Ljubljane, so pa v 30. minuti dvakrat padli v kazenskem prostoru, toda ostalo je brez najstrožje kazni, po zmedi pa je z vrha kazenskega prostora poskusil Ibrićić, a njegov strel ni bil resna grožnja za Vodiška. Olimpija je kmalu zatem tudi zadela, toda gol upravičeno ni bil priznan, saj je bil Eleke že pred prvim poskusom, po tem ko je po odbiti žogi v drugo premagal Antolovića, v prepovedanem položaju. Pri gostih velja omeniti še poškodbo Abbasa, ki ga je že pred odmorom ga je zamenjal Boateng. Najlepšo priložnost za gol zdaj že nekdanjega prvaka pa so gledalci videli v sodniškem dodatku. Wobay je odigral dve izjemni podaji, toda prvič Boateng v kazenskem prostoru ni uspel premagati domačega vratarja, v drugem poskusu pa je Eleke streljal prešibko. Olimpija je imela več priložnosti, toda nasprotnika sta se dobro branila, kajti tekma je odločala tudi o evropskih vozovnicah.

Svojo premoč so nogometaši Olimpiji kronali z zadetkom v 52. minuti, ko je po odlični globinski podaji Cretuja s polovice igrišča žogo sprejel Boateng in s strelom pod Antolovićem Olimpijo povedel v vodstvo. Takoj zatem so pritisnili tudi Koprčani, zgolj štiri minute pozneje je Vodišek nastreljal enega od domačinov in si skorajda zabil zadetek. Po dobri uri igre je nevarno z razdalje sprožil Ibrićić, strel je blokiral Zarifović in preusmeril žogo, nekaj težav s krotenjem okroglega usnja pa je imel tudi Vodišek. Domačini so resno ogrožali vrata Olimpije in gol je visel v zraku. Po enem od mnogih kotov je odbito žogo izkoristil Hodžić, ki je v 79. minuti zadel za izenačenje na Bonifiki. Domačine je gol še dodatno podžgal in jim dal energije, saj so napadali na vso silo. V zadnjih minutah je bil najbolj nevaren Belima, ki je v zaključnih minutah močno streljal v roke Vodiška. Nevaren je bil tudi Boateng, ki je preigraval v dodatku, toda diagonalni strel je za las zgrešil cilj. V prvem polčasu smo lahko v Kopru spremljali šahovsko partijo, nato pa atraktivno nadaljevanje s precej priložnosti na obeh straneh.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…