Dvoboj v Ljubljani se je tokrat na odličnem igrišču in v optimalnih vremenskih pogojih začel pred skromnim številom gledalcev, kar ob vse boljših rezultatih Ljubljančanov vse bolj bode v oči. Težko je očitati upravi kluba, da se na tem ne dela, vendar pravega odziva s strani ljubljanskih navijačev še ni. Morda bo kaj bolje, če se Olimpija še malo približa Mariboru in mogoče postane nogomet tudi v naši prestolnici najpomembnejša postranska stvar na svetu.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 29. krog. Glavni sodnik: Davor Drečnik.
Ljubljana: Stožice, 300 gledalcev.

OLIMPIJA 1:0 RUDAR
Strelci: Nikezić (81)

Olimpija: Džafić, Jović (80 Salkić), Fink, Mitrović, Delamea, Ivelja, Lovrečič, Omladič, Trifković, Nikezić, Valenčič (62 Baskera). Trener: Andrej Razdrh.
Rudar: Pašagić, Jeseničnik, Kašnik, Stakić, Podlogar, Črnčič, Radujko, Firer, Rotman, Klinar, Eterović. Trener: Jernej Javornik.

 

Dvoboj so bolje odprli gostje iz Velenja, ki so že v 2. minuti skoraj šokirali domačine, iz razdalje je polvisoko šogo udaril bivši zeleno-beli kapetan Radujko in stresel okvir gola vratarja Džafića. Za tem je Podlogar iz hitre akcije zapretil, a bil za las nenatančen. Svojo priložnost so v razgibanem začetku dočakali tudi domači, vendar je vratar Pašagić dobro prebral reakcijo Trifkoviča in preprečil domače vodstvo. Rudar je nadaljeval z dobro igro, domači so delovali rahlo zaspano in Eterović bi kaj kmalu to lahko kaznoval, a je po podaji Črnčiča streljal preslabo. Sledila je akcija za analizo, saj je po podaji Jeseničnika Eterović zadel, vendar sodnik je označil prepovedan položaj, kljub temu da je bil eden domačih branilcev bližje golu svojega vratarja. Do konca polčasa se je igra umirila, obe ekipi sta imeli še nekaj polpriložnost, a nista uspeli vnovčiti. Olimpija je imela več žogo v nogah, Rudar pa izrazito lepše priložnosti.

Velenjčani so tudi drugi polčas začeli pogumno in Podlogar bi kmalu zadel, a je ponovno zadel zgolj vratnico ljubljanskega gola. Olimpija se je nato vendarle nekoliko pobrala in vsaj delno spet začela igrati svojo igro. Plod tega je bila priložnost Trifkovića, ki so jo rdeči knapi dobro zaustavili. Sledili sta polpriložnosti po prekinitvah na eni in na drugi strani, nato pa odločitev o zmagovalcu. Velenjčani niso dobro razčistili situacije pred svojim golom, Ivelja je našel Trifkovića, ki je žogo vrnil pred gol, kjer je bil priseben Nikezić in zabil za novo zmago Olimpije.

Ljubljančani so pred maloštevilnimi navijači prikazali slabo igro, a na koncu v slogu velikih ekip uspeli osvojiti poln izkupiček. Veseli predstava Rudarja, ki iz kroga v krog dokazuje, da želi igrati nogomet, igrajo napadalno, kar se jim kdaj tudi maščuje s porazom, a na dolgi rok je to vsekakor prava pot v prihodnost.

Avtor: Alakazaam

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…