Tudi zmaji so danes odigrali prvo pripravljalno tekmo. Za zaprtimi vrati so se v Čatežu pomerili z madžarskim drugoligašem Budafoki MTE.


Zmajem je pripadel prvi polčas v katerem je za vodstvo v 13. minuti poskrbel Lukanović, ki je z glavo po podaji Jurčevića premagal gostujočega vratarja. Dobrih deset minut pred koncem prvega polčasa je podajo Savića in Boakyeja izkoristil Lupeta ter utrdil vodstvo zmajev pred nadaljevanem. V drugem delu so Madžari najprej znižali iz najstrožje kazni, izenačili pa po strelu iz razdalje.

Trener zmajev Robert Pevnik je po srečanju pohvalil odnos svojih varovancev: »Odigrali smo odličen prvi polčas, ki se je končal 2:0. Pokazal je, da smo na pravi poti. Vsak igralec je pokazal pravi odnos in očitno je bilo, da bi morali voditi z višjo prednostjo. Takoj na začetku drugega polčasa smo naredili napako, kar je nasprotnika vrnilo v igro. Kljub dvema prejetima goloma in osmim mladincem v postavi, je bilo več dobrih kot slabih stvari. Mladi igralci so pokazali, da imajo kakovost in da lahko računamo na njih, a vseeno moramo biti z njimi potrpežljivi. Predvsem prvi polčas nam je pokazal, kjer moramo delati. Ko se enkrat vrnejo poškodovani igralci in reprezentantje, bomo še močnejši.«

NK Olimpija : Budafoki MTE 2:2 (2:0)

Lukanović 13`, Lupeta 35`

Olimpija prvi polčas: Orbanić, Boakye, Gorenc, Maksimenko, Jurčević, Tomić, Kapun, Suljić, Savić, Lupeta, Lukanović.
Drugi polčas:Mrežar, Gasser, Gorenc (od 60. Petrović), Bagnack, Paljk, Burin, Jakupović, Kregar, Kurež, Medved, Kadrić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…