Tretje srečanje 19. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v ljubljanskih Stožicah, kjer bo domača Olimpija gostila ekipo Celja. Gre že za tretje srečanje teh dveh nasprotnikov v letošnji sezono. Srečanje v Ljubljani so dobili zeleno-beli, medtem ko se je srečanje v Celju končalo brez zadetkov z delitvijo točk.


Ljubljančani, ki imajo pred nadaljevanjem seveda zastavljene visoke cilje, si želijo spomladanski del prvenstva pričeti s tremi točkami. Igor Biščan je s svojo ekipo doživel nekaj sprememb med zimskim prestopnim rokom. Na razpolago ima kar nekaj novih moči, pred srečanjem proti Celju pa poudarja, da še ne ve katerih 11 nogometašev bo poslal na igrišče: »Imamo 12, 13 igralcev, ki so v ožjem krogu in so kandidati a prvo postavo. V tem trenutku niti sam nisem prepričan, katerih 11 bo igralo. Preverjali smo neke zadeve, formacije, predvsem zaradi nekaterih, tudi novih, igralcev. Pripravljeni smo tudi za morebitne prilagoditve med tekmami.«

 Najbolj konstantno formo v pripravljalnem obdobju med zeleno-belimi je kazal Rok Kronaveter, ki bi tudi danes lahko predstavljal največjo nevarnost za vrata Celja. Igor Biščan še vedno ne more računati na Nejca Vidmarja, Aljaža Krefla in Nika Kapuna, ki imajo še vedno zdravstvene težave.

Celjani prihajajo v prestolnico z željo, da se na lestvici približajo ekipam na mestih, ki vodijo v Evropo, predvsem pa da spomladanski del sezone pričnejo brez poraza. Varovanci Dušana Kosića so med pripravami prikazali, kar nekaj vzpodbudnih predstav, katere jim vlivajo upanje, da bi lahko iz prestolnice tudi danes odšli neporaženi. Najučinkovitejši mož v pripravljalnem obdobju je bil Požeg Vancaš, kateri bo tudi danes največja nevarnost za vrata Ljubljančanov.

Janez Pišek je pred srečanjem v Ljubljani poudaril verjame, da so se s soigralci med pripravami dobro pripravili na nadaljevanje prvenstva: »Za nami so dolge priprave, ki smo jih dodelali v Umagu kjer smo imeli na voljo dobre pogoje. Med pripravami smo odigrali sedem pripravljalnih tekem, skozi katere smo stopnjevali tekmovalni ritem. Povsem pričakovano je bilo, da so bili vzponi in padci. Verjamem, da smo dobro stopnjevali pripravljenost, zdaj že vsi nestrpno pričakujemo pričetek prvenstva.«

Bo zeleno-belim uspelo Celjane še drugič v letošnji sezoni premagati doma? Ali bodo Celjani v prestolnici pripravili presenečenje in prestolnico zapustili neporaženi?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …