V boju za naslov prvaka pravo bitko bijeta Olimpija in Maribor. Zeleno-beli bodo v Stožicah v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostili Ankaran. Aktualni prvaki so z včerajšnjo zmago znova zasedli vrh, a bodo Ljubljančani pred derbijem lovili povratek na vrh.


Vsi letošnji dvoboji s Primorci so pripadli Olimpiji, vendar je tokratni dvoboj pomemben za oba nasprotnika, tako v lovu na naslov, kot v boju za obstanek. Olimpija bi se zmago znova vrnila na prvo mesto, s točko prednosti in dočakala sobotni spektakel kot vodilna. Zmajčki so imeli priložnost pobegniti Mariborčanom v prejšnjem krogu, a je Rudar uspel izenačiti ob zaključku tekme, kot se je to zgodilo proti Domžalam in prvenstvo ostaja odprto do samega konca. Ne glede na vse dogodke in nepredvidene spodrsljaje, zeleno-beli še naprej sami odločajo o svoji usodi. Da nogometašem Olimpije samozavesti ne primanjkuje, je potrdil tudi igralec sredine igrišča Danijel Miškić: “Vse imamo v svojih rokah in dokler bo tako, bomo zadovoljni. Že res, da bi nekatere tekme morali dobiti, pa jih nismo, a takšen je pač nogomet. V Velenju res nismo imeli sreče, bili smo precej boljši in tekmo bi morali že prej odločiti. Vedeli smo, da si bodo domači priigrali vsaj eno priložnost, žal v tistem trenutku nismo bili dovolj osredotočeni in smo prejeli gol. Nič zato, gremo naprej, skupaj po naslov.”

Ankarančani so trenutno na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, zaradi slabše razlike v golih, a imajo boljši medsebojni izkupiček s Triglavom. Ne glede na to, bodo Primorci do konca sezone zagotovo morali osvojiti še kakšno točko, ki bi jih pripeljala do kvalifikacij za obstanek med prvoligaši. V prejšnjem krogu je Ankaran uspel iztržiti točko proti Krčanom, po tem ko sta jih visoko premagali moštvi z vrha lestvice. Na prvem dvoboju v Stožicah so se dobro upirali Olimpiji, odločilen je bil zadetek Nika Kapuna v peti minuti.

Na nekaterih tekmah se je Ankaran dobro upiral nasprotnikom z vrha, a vodilnemu dvojcu še ni uspel odščipniti točk. Bo Olimpija veliki sobotni dvoboj dočakala na vrhu?

Naš tip: 1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…