Z ljubljanskim dvobojem bosta današnji del 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije odprla Bravo in Olimpija. Oba letošnja dvoboja sta pripadla Olimpiji, ki je slavila s 3:1 in 2:0. 


Tretji medsebojni dvoboj bo odigran v Športnem parku Šiška, kjer je Olimpija v prvem krogu slavila z 0:2. Bravo je na zadnjem dvoboju slavil doma, ko je gostoval Rudar iz Velenja in tako so Ljubljančani prekinili niz štirih porazov. Rumeni trenutno zasedajo predzadnje mesto na lestvici, pred knapi imajo devet točk prednosti, medtem ko jim Domžale bežijo vsega tri točke. 

Zeleno-beli imajo priložnost že danes potrditi jesenski naslov, saj je bil najbližji zasedovalec poražen. Olimpija bo na ŽAK-u lovila tretjo zaporedno zmago, v dosedanjem delu sezone so doživeli zgolj tri poraze. Dvoboj ljubljanskih klubov je napovedal trener Safet Hadžić: “Bo težka tekma, saj ima mestni derbi svoj čar, igralci pa bodo morali biti osredotočeni do konca. Problem je tudi teren, saj je težek in majhen. Bravo je kakovostna ekipa, ki se zna braniti, igrati in napadati. Upam, da bodo igralci na istem nivoju kot v Celju, da se zavedajo, kaj nam prinaša zmaga proti Bravu. Če bomo igrali tako, bom zadovoljen.”

Bo Olimpija uspela še tretjič v sezoni ugnati sosednji Bravo in si zagotoviti naslov jesenskega prvaka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…