[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=283]

V hladnem, že skoraj jesenskem, večeru sta se pomerila domači hit prvenstva Zavrč in zaenkrat največje razočaranje lige Olimpija. Pred polnimi tribunami smo spremljali dinamično srečanje s priložnostmi na obeh straneh. Kljub temu so domači bili konkretnejši ter so izkoristili več priložnosti za zadetek in se tako z novo zmago še učvrstili v zgornjem delu lestvice.


Po začetnem otipavanju nasprotnikov je prvi poizkus sprožil danes zelo razigrani Kelenc, kateremu je žoga pred strelom nesrečno odskočila, tako da je strel zletel daleč stran od gostujočega gola.  Šporar na drugi strani ni ostal dolžan, vendar tudi njegov strel ni resneje ogrozil vrat domačega vratarja Finka. Do prvega zadetka je pri domačih poizkusil še Kokol, čigar strel z glavo pa je za kak meter zletel preko gostujočih vrat. Trifković pri gostih je z desne strani streljal tudi nenatančno. Sledila je 26. minuta in prvi zadetek na srečanju. Kelenc je poslal dolg predložek v kazenski prostor, kjer je našel Benka, ta pa je rutinirano zadel in domačine povedel v vodstvo.  Le kakih deset minut po prvem zadetku so nogometaši Olimpije izenačili. Po predložku Omladiča je bil v kazenskem prostoru domačih najvišji Šporar in z glavo zatresel domačo mrežo.  Do konca prvega polčasa velja omeniti še poizkus Nika Omladiča iz prostega strela, vendar je domači vratar Fink žogo izbil v kot. Tako se je prvi polčas končal z neodločenih 1:1.

Drugi polčas so domači začeli učinkovito, saj je že v 5. minuti nadaljevanja Golubar zadel s pomočjo gostujočega branilca Anđelkovića, od katerega se je žoga odbila in končala v golu vratarja Džafića. Po tem zadetku je Olimpija vzpostavila terensko premoč, kar so pa domači s pridom izkoriščali ter s hitrimi protinapadi ogrožali gostujočega vratarja. Za Olimpijo sta v nadaljevanju poskusila bolj dejavna, Trifković in Omladič, vendar je bil vratar Fink vedno na pravem mestu. V 67. minuti pa še en hiter protinapad, v katerem se je znašel Matjašič. Ta je že preigral vratarja Džafića, streljaj proti golu, kjer pa je njegov strel končal v desni vratnici in tako je ostalo le pri 2:1 za domače. V nadaljevanju srečanja so gostje pritiskali, domačini pa še naprej iskali zadetek iz protinapadov. Najbližje izenačenju so bili gostje v 87. minuti, takoj po vstopu Valenčiča, ki je kar dvakrat streljal s kakih petih metrov, vendar se je v obeh primerih izkazal Fink in z odličnima obrambama preprečil gostujoče veselje. Ob koncu srečanja, bi domačini še enkrat več lahko potrdili zmago, vendar je protinapad Fučka ostal neizkoriščen.

Z novo zmago se je Zavrč, sicer ob nepopolni lestvici, zavihtel na odlično drugo mesto, Olimpija pa je z novim porazom še poglobila krizo. V naslednjem krogu čakata današnja tekmeca, dve izredno močni ekipi, saj v Zavrč prihaja evropski Maribor. Olimpija pa gostuje pri letos izredno močnem Rudarju iz Velenja.

Tekst: Erik Gruškovnjak
Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…