Obračun med Olimpijo in Zavrčem bi težko opisali, kot derbi v pravem pomenu besede, kot je to obračun med Olimpijo in Mariborom. Je pa bil to obračun vrha prvenstvene razpredelnice, saj je šlo za obračun drugo in tretje plasiranega na lestvici.


V znova turobnem ozračju praznih ljubljanskih Stožic smo spremljali nadvse zanimivo srečanje. Čeravno v prvem delu nismo videli golov, pa smo bili lahko z igro nadvse zadovoljni. Večji del igre so bili Ljubljančani tisti, ki so imeli večjo posest žoge, a so bili igralci Zavrča morda za odtenek bolj nevarni. Že v 10. minuti tekme je nevarno poizkusil Kresinger, a je Šeliga z odlično obrambo odbil v kot. Še lepšo priložnost je tri minute zatem zapravil Matjašič, ki se po strelu Šafarića, tega je Šeliga lahko odbil le v polje, ni najbolje znašel pred ljubljanskim golom. Za Zavrčane so v nadaljevanju polčasa poizkušali še Šafarić, Dugolin, Cvek in Kelenc, najlepšo priložnost pa je v 35. minuti zapravil Kresinger. Še v isti minuti je imel Šporar na svoji desnici vodstvo, ko se je srečal iz oči v oči z gostujočim vratarjem Ranilovićem, a se je ta izkazal in je ostalo pri začetnem izidu.

V drugem delu smo videli več priložnosti in kar je najpomembneje tudi dva gola. Oba v mreži ekipe iz najmanjše slovenske občine. Zmaji so povedli v 56. minuti, ko je za vodstvo zadel Nik Kapun, potem ko je žoga po strelu z roba kazenskega prostora zadela Datkovića, spremenila smer in končala za hrbtom Ranilovića. Lepo priložnost je zapravil tudi Miran Burgič, ki se v prestolnici še ni dobro znašel. V 64. minuti mu je Darijan Matić z desne poslal podajo kot na pladnju, Burgič bi moral žogo le še potisniti v gol, a mu je v odločilnem trenutku zmanjkalo zbranosti in priložnost za povišanje vodstva je splavala po vodi. Malo za tem so nevarno zapretili tudi Haložani, a kot že nekajkrat prej, se je tudi tokrat potrdilo tisto nepisano nogometno pravilo, kdor ne da dobi. Po hitrem protinapadu je streljal Andraž Šporar, žoga je na poti proti golu zadela znova zadela Datkovića in ta je nehote poskrbel, da se je na semaforju zasvetil izid 2:0. Izid se do konca tekme ni več spremenil in tako so se Ljubljančani z zmago zavihteli na drugo mesto. V naslednjem krogu bodo poskušali te tri točke oplemeniti pri vodilnih Domžalah, Zavrčani pa bodo na Ptuju gostili Gorico.

Avtor: Gašper Krvina

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…