V zadnji tekmi 2. kroga Prve Lige Telekom Slovenije je ljubljanska Olimpija v Stožicah gostila Domžale. Po začetnem vodstvu Domžal, so zmaji v nadaljevanju srečanja rezultat obrnili v svojo korist, ter tako dosegli še drugo prvenstveno zmago, ter po dveh krogih še ne poznajo poraza.


Arena Stožice; sodniki: Skomina, Gabrovec, Mikača, Skok, Obrenović

Strelci: 0:1 Ibričić 19`, 0:2, Karič 23`, 1:2 Dobrovoljc – ag 31`, 2:2 Suljić 42, 3:2 Valenčič 71`, 4:2 Vukošić 84`

Olimpija: Vidmar, Suljić, Kadrić (63` Vukošić), Savić (89` Kregar), Boakye, Bagnack, Samardžić, Putinčanin, Maksimenko, Menalo, Valenčič (73` Tomić)

Domžale: Sorčan, Mujan (68` Repas), Ibričić, Podlogar (74` Kolobarić), Ilić, Karić  (64` Sikošek), Rom, Klemenčić, Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Nicholson

Rumeni karton: Suljić, Ilić

Rdeči karton: /

V Stožicah sta obe ekipi pričeli zelo všečno in kaj hitro so gledalci videli prvo priložnost, ki so si jo ustvarili Ljubljančani. V  7. minuti si je strel iz roba kazenskega prostora izboril Menalo a je žoga zletela mimo vrat Domžal.

Zmaji so bili v polju precej podjetnejši, a je sledil hladen tuš v 19. minuti, ko je za vodstvo gostov poskrbel Senijad Ibričić, ki je roba kazenskega prostora premagal Nejca Vidmarja. Le štiri minute so Domžalčani potrebovali, da so svoje vodstvo povišali, Sven Šoštarič Karič se je po odbiti žogo obrambe zmajev odločil za strel iz roba kazenskega prostora, Nejc Vidmar je bil blizu, a žoga je zletela v mrežo zmajev za vodstvo Domžal z 0:2.

V 28. minuti so bili blizu znižanju rezultata Ljubljančani, Savić je že premagal Grego Sorčana, a so sodniki oznanili prepovedan položaj. Po dobre pol ure igre pa se je sreča nasmehnila tudi zmajem. Po lepi podaji Luke Menala je svojega vratarja premagal Gaber Dobrovoljc.

V 36. minuti so bili blizu izenačenju Ljubljančani, po izgubljeni žogi Domžal pred svojim kazenskim prostorom se je v priložnosti znašel Luka Menalo, a je Grega Sorčan strel izbil, tako je ostalo pri vodstvu Domžal.

Tri minute pred iztekom polčasa je Olimpiji le uspelo rezultat izenačiti. Po hudi napaki Tilna Klemenčiča je do žoge prišel Asmir Suljić, ki je lepo preigral Grega Sorčana in zabil žogo v prazno mrežo, za izenačenje ob polčasu.

Po bolj bledem uvodu v drugi del obeh ekip so si prvo pravo priložnost v nadaljevanju priigrali zmaji. Tekla je 10. minuta nadaljevanja ko je Eric Boakye je s predložkom zaposlil Harisa Kadriča, a je žoga zletela preko vrat Grege Sorčana.

V 69. minuti so si imenitno priložnost za povišanje priigrali Domžalčani, po lepem predložku Sikoška je do strela z glavo prišel Shamar Nicholson, a se rezultat ni spremenil. Že v naslednjem napadu so zmaji uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist. Najprej je Branko Ilić ob robu kazenskega prostora nepravilno oviral Stefana Savića, Damir Skomina je dosodil prosti strel, katerega je izvedel Asmir Suljić, ki je s kratko podajo zaposlil Vitjo Valenčića, ki mu je obramba Domžal prvi strel blokirala, pri drugem poskusu pa je Vitja Valenčič zatresel mrežo in povedel zmaje v vodstvo.

Dobrih šest minut pred iztekom rednega je Ante Vukošić povišal vodstvo zmajev, ko je po lepi podaji Asmirja Suljića premagal nemočnega Grego Sorčana z glavo.

V prihodnjem krogu bi Domžale morale igrati proti Muri, a je srečanje zaradi evropskih obveznosti Domžal prestavljeno. Nogometaše Olimpije pa prihodnjo nedeljo čaka večni derbi proti Mariboru v Ljudskem vrtu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Luka Baš nov vratar Radomelj

Naša elitna liga se bo sredi meseca podila za žogo v prvem krogu. Klubi si ponavadi že pre…