Ljubljanske Stožice bodo gostile dvoboj zeleno-belih in Domžal, med tednom so Ljubljančani napredovali v polfinale Pokala Slovenije, rumeni pa po prejetih zadetkih v sodnikovem dodatku izpadli. 


Olimpija se je na zadnjem gostovanju v Mariboru, po zmagi, slednjim na prvem mestu približala na vsega dve točki zaostanka. Ljubljančani so ujeli zmagoviti ritem, saj so zadnje tri dvoboje dobili. Vselej so Domžalčani veljali za težke nasprotnike Olimpije, česar se zaveda tudi Zoran Barišić. “Vsem je jasno, da stanje na lestvici ne odraža dejanske kakovosti Domžal. Na sredini pokalni tekmi, pa tudi nasploh v zadnjih tednih, smo se lahko prepričali, da so dobro moštvo in da vedo, kaj hočejo na igrišču. Moramo se dobro pripraviti, saj se bo potrebno za zmago zelo potruditi,” je pred srečanjem napovedal lov na novo zmago strateg Ljubljančanov. Pozitiven niz vpliva tudi na vzdušje v moštvu, kljub težkemu nasprotniku, so pripravljeni na nov izziv: “Toda mi vemo, česa smo sposobni. Napredujemo iz tedna v teden, kar je evidentno v naši igri. Vse, kar smo doslej dosegli, smo dosegli s trdim delom, in prav na takšen način želimo nadaljevati,” je še dejal Barišič.

Domžalčani so dve zadnji tekmi odigrali v tekmovanju Pokala Slovenije, saj je bil dvoboj z Gorico prestavljen zaradi nemogočih igralnih pogojev. V Mariboru so bili minimalno poraženi, na svoji zelenici pa so prednost za preboj v polfinale držali do sodnikovega dodatka, nato pa prejeli dva zadetka in izpadli. Tudi v prvenstvu so rezultatsko nekoliko padli, saj zasedajo šesto mesto, osvojili pa so zgolj šestnajst točk. Domžalčani še naprej kažejo všečno igro, ki bo gotovo v nadaljevanju nagrajena tudi z rezultatskimi uspehi. Strelec zadetka proti Mariboru Adam Gnezda Čerin, je napovedal jutrišnji dvoboj: “Tekmo z Mariborom smo že odmislili, sedaj je pred nami nov zahteven obračun. Pravzaprav ne samo eden, ampak kar trije v nizu. V tednu dni se bomo pomerili s tremi tekmeci iz zgornje polovice lestvice, tako da nas čakajo naporni dnevi. Smo dobro pripravljeni, tako fizično kot taktično. Zadnje predstave nas navdajajo z optimizmom, hkrati tudi upamo, da nam ne bo znova ponagajala nesreča. Želja je seveda zmaga, tako kot vselej in proti vsakemu nasprotniku. Olimpijo dobro poznamo, tudi oni nas, tako da večjih skrivnosti ni. So favoriti, igrajo v dobri formi, a se ne predajamo. Dali bomo vse od sebe, da nam vendarle uspe priti do močno želene zmage.“

 Bodo Domžalčani uspeli prekiniti niz Olimpije?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…