[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=454]

Zadnjeuvrščeni Triglav je v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije presenetljivo premagal brezidejno Olimpijo in osvojil  dragocene tri točke. Edini in hkrati odločilni zadetek je tik pred koncem prvega polčasa dosegel Dinnyuy  Kongnyuy, ki je bil najvišji v gostujočem kazenskem prostoru in žogo z glavo pospravil mimo vratarja Elvisa Džafića v mrežo. Ljubljančani se tudi po menjavi trenerja še kar nahajajo v krizi, saj so doživeli že četrti zaporedni poraz, strelska suša Olimpije pa traja že en mesec ali 437 minut.


Prelepo sončno vreme je v Športni center Kranj privabilo lepo število gledalcev. Omenjeni obračun sta si ogledala tudi Izet Rastoder z družino in Mile Ačimović, nekdanji športni direkor Olimpije. V domačem taboru je Siniša Brkić napravil nekaj sprememb v začetni enajsterici. V obrambi je zopet zaigral Lamin Diallo, po krajši odsotnosti se je vrnil najboljši strelec domače ekipe Mustafa Nukić, prvič je debitiral 18-letni Bosanec Elvir Koljić, nekaj počitka pa je dobil mladi 17-letni Klemen Šturm. Gostujoči trener Milorad Kosanović, ki je danes prvič uradno vodil zeleno-bele, se je odločil, da na klopi pusti Šporarja ter Omladiča.

Sama tekma se ni najbolje pričela za Ljubljančane, saj je moral gostujoči trener že v 7. minuti opraviti prvo menjavo. V dvoboju z Darkom Djukićem je zaradi poškodbe obležal Rok Baskera. Namesto njega je v igro vstopil Nik Omladič. Še pred tem pa so prvi zapretili domači. Novinec Elvir Koljič je ustrelil iz roba kazenskega prostora, gostujoči vratar Elvis Džafič je žogo dobro ocenil in jo pustil, da je zletela daleč mimo vrat. Lepo priložnost za zadetek je Olimpija imela v 15. minuti, ko je z glavo poskusil Nikola Nikezić, vratar Žan Pelko pa je žogo odbil v prečko in preprečil zanesljivi zadetek. Kasneje je igra večinoma potekala predvsem na sredini igrišča. V 24. minuti je Triglav prišel do prostega strela. Odlično ga je izvedel Vlado Šmit, ki je streljal proti vratom in vratar Elvis Džafić se je moral kar pošteno potruditi, da je žogo izbil v kot. Tudi Siniša Brkić je moral zgodaj, v 28. minuti, opraviti prvo menjavo, Dinnyuy Kongnyuy je zamenjal novinca Koljića. Ljubljančani so imeli večjo posest žoge, v 30. minuti sta poskusila Nikola Nikezić in Marko Vukčević, a sta oba streljala mimo vrat. Slednji je ponovno poskusil čez dve minuti, vendar neuspešno. V 35. minuti se je za strel odločil Nik Omladič, vendar je bil vratar Žan Pelko na mestu. Potem pa tik pred odmorom veselje na domači tribuni, saj je po kratki podaji predložek naravnost na glavo prejel Kongnyuy in žogo brez težav poslal v mrežo Olimpije.

Srbski trener Milorad Kosanović je med odmorom v slačilnici pustil nevidnega Filipa Valenčiča in v igro poslal najboljšega strelca gostujoče ekipe Andraža Šporarja. V uvodu drugega polčasa sta obe ekipi nekajkrat prišli do zaključnih strelov, največ so si jih pripravili zeleno-beli, ki so po prejetem zadetku iskali izenačenje. V 57. minuti pa je bilko vroče v kazenskem prostoru Kranjčanov, najprej je ustrelil Šporar nato pa še Jovič obakrat je v hudi gneči odlično posredoval Pelko. Igra se je sedaj razživela in obe ekipi sta si pripravili kar nekaj zrelih priložnosti. V 64. minuti je poskusil Luka Majcen, odlično pa je posredovati Elvis Džafić. Le nekaj trenutkov pozneje pa se je sam pred ljubljanskim vratarjem znašel Davor Bubanja, toda izgubil dvoboj z njim.V 75. minuti je proti vratom streljal Igor Bukara, vendar je vratar Elvis Džafić ujel žogo. Nato je sledila razburljiva končnica tekme. Gostje so pritiskali, tukaj velja omeniti samostojni prodor in strel Andraža Šporarja, ki je končal v naročju Žana Pelka, domači pa so se krčevito branili in na koncu so se le veselili druge letošnje zmage. Zadnjeuvrščeni Triglav bo v 16. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri državnem prvaku v Mariboru, Olimpija pa bo dan prej gostila zelo neugodno Gorico.

Triglav je z borbeno igro le še poglobil krizo Olimpije in se veselil druge letošnje zmage. Vseeno pa Siniša Brkić ne more biti preveč zadovoljen z igro, predvsem v napadu, saj domači napadalci prepoceni zapravljajo hitre protinapade. Vseeno pa se kaže napredek v obrambni igri, igralci takoj blokirajo nevarne strele v kazenskem prostoru ali pa jih izbijejo iz njega, domači pa imajo v vratih tudi odličnega vratarja  Žana Pelka. Čeprav je bila Olimpija v pokalu uspešna, pa ji v prvenstvu ne gre in ne gre, v Kranju je doživela že osmi letošnji poraz, kar se pozna tudi na samozavesti igralcev. Imajo posest žoge, toda v napadu nimajo idej, zato novega trenerja, ki je v zadnjem intervjuju dejal, da so igralci Olimpijo fizično zelo slabo pripravljeni, čaka veliko dela. Velja omeniti, da je podpora ljubljanskih navijačev vse manjša, maloštevilni gostujoči navijači so nemo, brez vsakega navijanja, spremljali slabo igro svojih ljubljencev.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…