[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=790]

Na tekmi, ki ni odločala o ničemer, je bil glavna zvezda mali junak Rene, katerega je spoznala že vsa Slovenija. Akciji za operacijo Renejeve deformirane nogice so se pridružili nogometaši obeh ekip, ki so v preteklosti že večkrat sodelovali v takšnih in drugačnih dobrodelnih akcijah. Kot je že tradicionalno na takšnih dogodkih, je prvi žogo brcnil ravno zgoraj omenjeni mali nadebudnež.


Kar se tiče same tekme pa je bilo opazno, da tekma ni odločala o ničemer. Igra je v prvem polčasu potekala predvsem na sredini terena in lepših priložnosti gledalci niso videli. Šele v zaključku polčasa so imeli zeleno-beli odlično priložnost, da bi s prednostjo odšli na odmor. Boban Jović je z desne strani igrišča poslal lep predložek v sredino kazenskega prostora, kjer pa je Filip Valenčič z glavo streljal preveč po sredini vrat, da bi lahko premagal Vidmarja. To je bilo prvem polčasu vse, kar sta pravzaprav pokazali moštvi.

Na začetku drugega polčasa je domači strateg Luka Elsner v igro poslal Aladina Šišića, ki je poživil igro. Nasploh sta v drugem polčasu obe moštvi pokazali več od igre, tudi gostje iz prestolnice, ki so bili nekaj zadnjih tekem povsem brez idej.  Vodstva so se vseeno veselili domači. Žan Majer je v 61. minuti z globinsko podajo lepo zaposlil prav Šišića, ki je bil hitrejši od branilcev zmajev in neubranljivo zadel v zgornji levi kot vratarja Šelige.  Po prejetem zadetku so na igrišču zagospodarili gostje. Najprej je Kostiću lepo priložnost še lepše ubranil domači vratar Vidmar, nato pa je z glavo premlačno streljal Omladič. Kar mu ni uspelo z glavo, mu je v 71. minuti s prečudovitim strelom iz prostega strela, po katerem so Ljubljančani poravnali izid. V 81. minuti se je zgodil prelomni trenutek tekme. Aladin Šišić, ki bi bil lahko domači junak, je postal tragični junak. Potem ko si je ob golu slekel dres in prejel prvi rumeni karton, je v omenjeni minuti zaradi jezikanja prejel še drugega in tako moral predčasno pod prho. Ko so maloštevilni domači navijači z mislijo, da se izid ne bo več spremenil, že odhajali s stadiona, so gostje izkoristili prednost igralca več. Vukčević je v drugi minuti sodniškega podaljška Olimpiji prinesel prvo zmago po 2. marcu, ko so zmaji v derbiju v praznih Stožicah premagali novega/starega prvaka Maribora.

Ljubljančani v zadnjem krogu gostijo Haložane, po tekmi pa bodo skušali vsi čimprej pozabiti na letošnjo sezono, ki je bila milo rečeno slaba, Domžalčani pa bodo v 36. krogu sodelovali na proslavi naslova prvakov, saj gostujejo v Ljudskem vrtu, kjer bodo skušali pokvariti slavje vijolic.

Avtor: Gašper Krvina
Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Radomljani gostujejo v Celju, Mariborčani v Gorici, današnji spored pa se bo zaključil v Kopru

Dane s bodo na sporedu tri tekme 29. kroga Prve lige Telemach, na prav vseh pa bomo lahko …