Arbitražno razsodišče za šport (CAS) je v zadevi Olimpija-Savo Milošević po pričakovanjih razsodilo v prid srbskega trenerja. Ljubljančane čaka visok dolg do svojega nekdanjega stratega, ki znaša kar 311 tisoč evrov s pripadajočimi obrestmi.


Po 14 mesecih pogovorov in pogajanj je zadeva vendarle dobila epilog. Za Ekipo SN je Milošević povedal, da mu je končno odleglo, da je zadeva zapečatena, in da se takšen položaj ni mogel končati drugače, tudi, če si je to želel. Po njegovih besedah se je bilo preprosto nemogoče dogovoriti na način, ki so ga želeli vodilni ljubljanske Olimpije.

Kljub temu v telefonskem pogovoru, ki ga je opravil za Ekipo SN, ni želel govoriti o upravi zeleno-belih v negativnem oziroma kritičnem smislu. 49-letni trener je namreč dejal: ”Jaz sem tisti, s katerim sta katastrofalno ravnali tako prejšnja kot zdajšnja uprava. Način na katerega so me odpustili, je zares nehuman. Česa takega še nikoli nisem videl. Ne glede na to nikoli nisem govoril o tem in tudi zdaj tega ne želim. Moja vzgoja mi ne dovoljuje, da bi o ljudeh in klubu, v katerem sem delal, govoril slabe stvari.”

Odzval se je tudi na minule kritike nekdanjega vodilnega moža Olimpije Milana Mandarića. Toda tudi v tem primeru je ohranil dostojanstvo in svoje besede izrazil kot pravi gospod: ”Zares ne bi govoril o tem. Če bi si želel karkoli reči, bi se moral lotiti globlje analize in potem bi moral govoriti grdo. Toda moja vzgoja mi ne dovoli, da bi grdo govoril o človeku, ki ima več kot 80 let.”

Navkljub nekoliko slabšim spominom na klub iz slovenske prestolnice pa je Milošević vseeno dejal, da ne bi Ljubljančanov nikoli izdal in sprejel ponudbe katerega izmed preostalih slovenskih klubov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Simon Valant
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljani gostujejo v Celju, Mariborčani v Gorici, današnji spored pa se bo zaključil v Kopru

Dane s bodo na sporedu tri tekme 29. kroga Prve lige Telemach, na prav vseh pa bomo lahko …