Olimpija je s pozitivnimi rezultati nadaljevala tudi na gostovanju v Novi Gorici, kjer so zmaji nazadnje slavili pred dvema letoma. Tokrat so Goričane zanesljivo odpravili s tremi goli razlike ter z osmo zmago sezone ostali  na drugem mestu. Olimpija je dvoboj v svojo korist odločila z zadetkoma v začetkih obeh polčasov. Gorica tako še naprej čaka na prvo zmago proti ekipam, ki se na lestvici nahajajo nad njimi.


Tekma se je pri obeh straneh začela zelo dinamično. Ljubljančani so zadeli že iz svoje prve prave priložnosti. Tekla je 9. minuta, ko je mladi Zajc sprejel žogo na robu kazenskega prostora, kjer je z levo nogo zelo natančno meril v levi spodnji kot vratarja Simčiča, ki je bil nemočen. Po zaostanku so imeli Goričani manjšo pobudo, a je bila ta bolj kot ne pasivna, saj si resnejših priložnosti niso uspeli pripraviti. Tako so imeli svojo prvo priložnost šele v 32. minuti, ko je po kotu, z 10 metrov nenatančno čez gol meril Henty. Gostje so svoje priložnosti iskali predvsem preko protinapadov. Si pa razen poizkusa Jovića, ki je streljal z razdalje, resnejših priložnosti niso priigrali. V sodnikovem podaljšku pa je imela najlepšo priložnost Gorica. Vetrih je z lepim strelom meril z razdalje, a je Šeliga s še lepšo parado žogo odbil v kot.

Drugi polčas se je razpletel po željah Olimpije. Že v v uvodu druge minute nadaljevanja so namreč povišali svoje vodstvo. Valenčič je odvzel žogo na svoji polovici, nato z njo potegnil na nasprotno polovico, podal na desno stran do Rodića, ki mu je lepo podal nazaj v sredino kazenskega prostora, kjer je bil zelo spreten in zabil za povišanje vodstva. Nato je za Gorico z roba kazenskega prostora poizkušal Innocenti, a je Šeliga še enkrat več žogo odbil v kot. Po kotu je z glavo streljal Napoli, a z glavo meril mimo gola. Piko na i osmi zmagi sezone so gostje postavili v 60. minuti. Po podaji v prostor je bil Burgič hitrejši od Simčiča, ki je tudi malce zaspal, ter se veselil prvenca v dresu Olimpije. Upov za preobrat je bilo za domače konec. Kot da ne bil rezultat že dovolj veliko razočaranje, je v 64. minuti drugi rumeni karton na tekmi in posledični tudi rdečega dobil Innocenti, ki je bil izključen že drugič sovjem kratkem obdobju v slovenski ligi. Ljubljančani so nato tekmo mirno pripeljali do konca. Goričani pa si niso priigrali novih priložnosti ter tako vknjižili deveti prvenstveni poraz.

Olimpija je kljub temu, da je prišla v Novo Gorico oslabljena, brez težav premagala Gorico, ki je bila spet zelo slaba v napadalni fazi igre. Po dveh pozitivnih izidih so doživeli visok poraz, na drugi strani pa Olimpija drži tempo vodilnih Domžal. Že med tednom obe ekipi čakata povratni tekmi pokalnega tekmovanja, v katerem bosta poizkušali ohraniti prednost iz prvih tekem. V naslednjem krogu pa Goričani gostujejo v Velenju,  Olimpija pa gosti neugodne Celjane.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…