Ljubljančani so danes predstavili še četrtega novinca. Manj kot tri tedne pred nadaljevanjem državnega prvenstva je vrste Olimpije okrepil izkušeni Miroslav Radović, ki je kar devet let nosil dres varšavske Legie. Dvaintridesetletni napadalec je z zmaji sklenil dogovor, ki bo velja do konca prihodnje sezone.


“S prihodom Miroslava Radovića smo dobili novo širino oziroma dimenzijo v konici napada. Njegova nogometna pot je prežeta z izvrstnimi dosežki in rezultati. Nogometaš, ki je v karieri nosil dres dveh velikanov kot sta beograjski Partizan in varšavska Legija, si vsekakor zasluži veliko spoštovanje. Ni skrivnost, da smo potrebovali vsaj še enega izkušenega igralca, ki bo s svojim znanjem in vplivom pomagal ostalim trem napadalcem pri soočanju s vsakodnevnimi pritiski in visokimi pričakovanji. Radović je brez kakršnega koli dvoma velika okrepitev za Olimpijo. Čeprav se nam bo priključil šele v zadnji tretjini priprav na spomladanski del sezone, sem prepričan, da bo velika dodana vrednost za naše moštvo,” je o izkušenem rojaku dejal ljubljanski strateg Marko Nikolić, ki je novinca zagotovo vesel, saj so v bili v tem trenutku v kadru zgolj trije napadalci – ob nigerijskem dvojcu Eleke in Henty še Julius Wobay.

Vsestranski napadalec ima poleg srbskega državljanstva tudi poljski potni list, v Varšavi pa velja pa pravo legendo, saj je za Legio odigral kar 307 tekme, dosegel 73 zadetkov in dodal še 62 asistenc. Nazadnje član kitajskega Hebeija, za katero pa je v letu dni zaradi poškodb odigral zgolj pet tekem, je z Legio osvojil dva naslova državnih prvakov, še petkrat je bil pokalni prvak.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…