Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na sporedu ljubljanski derbi, na katerem je Olimpija gostila ekipo Brava. Tekma se je končala z rezultatom 1:1.


Pogoji za igro so bili vse prej kot idealni, poleg nizkih temperatur je igralcem veliko preglavic povzročala uničena zelenica. Obe ekipi sta si priigrali veliko priložnosti, v zaključku akcij pa je obema ekipama primanjkovalo koncentracije. Prvi polčas se je odvijal v dveh delih. V uvod tekme so odločneje krenili igralci Olimpije, v drugi polovici prvega polčasa pa so si več priložnosti ustvarili varovanci Aleša Arnola. Ekipi sta na odmor odšli brez doseženega in prejetega zadetka.

Trener Olimpije, Zoran Zeljković, je v drugem polčasu opravil kar pet menjav. Rezultatskih sprememb ni bilo, vse do 76. minute, ko je za domače zadel Redi Kasa. Albanski napadalec je dosegel svoj prvi zadetek v slovenskem državnem prvenstvu. Odgovor gostov je sledil deset minut kasneje, ko je z glavo v polno meril Matej Poplatnik in s tem postavil končnih 1:1.

Naslednja tekma za Olimpijo je 10. decembra, ko se bodo odpravili na gostovanje v Koper. Bravo pa bo na izkupiček treh točk upal doma proti Rogaški.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Olimpije in Maribora šele aprila

Znan je nadomestni termin derbija 26. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.…