[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=599]

Lokalni obračun Olimpije in Domžal ni postregel s pričakovanji. Tekma, ki bi morala biti polna tempa in priložnosti, se je sprevrgla v mučno čakanje na zadnji pisk glavnega sodnika Vojka Goričana. To je bila ena zadnjih priložnosti za obe moštvi, da bi si v naslednji sezoni izborili pot v evropski pokal. Pred zares sramotnim številom gledalcev so bile nekoliko podjetnejše Domžale, ki so pokazale nekoliko več želje po tem, da bi iz prestolnice odnesle vse tri točke.


Začetek je pripadel Domžalam, saj so imele prvo priložnost na tekmi, ko je Parker nekoliko iz leve strani nastreljal domačega vratarja Šeligo. Malce za tem je poizkusil še Rudi Požeg Vancaš, a streljal premalo natančno in žoga je zletela čez prečnik domačih vrat. V 19. minuti so prvič zapretili tudi domači nogometaši, vendar je Omladič iz prostega strela streljal naravnost v gostujočega vratarja Vidmarja. V 37. minuti je Omladič znova izvedel prosti strel, a zopet streljal preslabo, da bi se lahko začetni izid na semaforju spremenil. Sodnik Goričan je prvi polčas podaljšal za eno minuto, a se izid ni spremenil niti v sodnikškem dodatku, tako da sta moštvi v slačilnici odšli z začetnim izidom.

Kdor je v nadaljevanju pričakoval živahnejšo igro, se je pošteno zmotil. Igra je postala še bolj zaspana, igralci še bolj anemični. V 51. minuti bi kaj lahko zmaji prešli v vodstvo, saj je eden boljših posameznikov na tej tekmi, Omladič, s prostega streljal za las streljal mimo vrat Vidmarja. Čez 10 minut se je na nasprotni strani igrišča izkazal Šeliga, ko je izbil žogo pred Požeg Vancašem, ki je imel na nogi žogo za vodstvo Domžal. Zatem pa kot bi nekdo odrezal obe moštvi. Zdelo se je, da so se v obeh taborih sprijaznili z remijem in ekipi sta le še čakali na zadnji žvižg sodnika Goričana. Svoje so naredile tudi zamenjave, po katerih sta posegla oba stratega. A srečanje bi lahko v zaključku v svoj prid obrnili Domžalčani, če bi v 83. minuti popolnoma osamljeni Zec, po podaji iz kota, boljše meril z glav. Tako pa ni in srečanje se je končalo z najmanj priljubljenim izidom 0:0 in delitvijo točk.

Olimpija v naslednjem krogu, ki bo na sporedu že v sredo, gostuje v Zavrču, Domžalčani pa na domačem igrišču pričakujejo obisk državnih prvakov iz Maribora.

Avtor: Gašper Krvina
Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…