Na tekmi 4. kroga Prve lige Telemach med Aluminijem in Muro je v 12. minuti prišlo do situacije, ki je v preteklih dneh dvignila kar precej prahu. Glavni sodnik Slavko Vinčić je napačno ocenil, da je ob posredovanju vratarja Mure Matka Obradovića, igralec Aluminija Jaka Bizjak simuliral prekršek. Nogometna zveza Slovenije je danes objavila obrazložitev dogodka in tega, zakaj VAR ni posredoval:


“Pravilna odločitev bi bila direktni prosti udarec in opomin vratarju, ne pa izključitev vratarja, saj ob upoštevanju kriterijev, predvsem smeri in hitrosti žoge, ni šlo za preprečitev čiste priložnosti za doseganje zadetka,” so zapisali na NZS-ju in dodali: “V skladu s Pravili igre in VAR protokolom bi v podobnem primeru VAR lahko posredoval le, ko bi sodnik nedvoumno moral izključiti vratarja. Ker pa v konkretni situaciji ni šlo za izključitev, VAR ni mogel posredovati.

“Odločitev VAR, da v opisanem primeru ne posreduje, je bila torej popolnoma pravilna,” so obrazložili v zapisu na uradni spletni strani NZS.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…