Edina tekma 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije je bila odigrana v Šprtnem parku Nova Gorica, kjer sta se pomerila domača Gorica in ljubljanska Olimpija. Znova jo je nogometašem zagodlo vreme in so bila preostala štiri srečanje prestavljena na kasnejši termin.


Uvodoma sta si nasprotnika žogo izmenjevala predvsem na sredini igrišča, po petnajstih minutah igre pa so nadzor nad igro prevzeli gostje. Ljubljančani so sicer imeli več časa žogo v svoji posesti, vendar so bili v napadu premalo nevarni. Po preigravanju Stefana Savića je v 25. minuti priložnost imel Brazilec Ricardo Alves, žoge pa je poslal poleg vrat Goričanov. Nogometaši Olimpije so poizkušali s predložki v kazenski prostor, ki pa so ostali neizkoriščeni. Še najlepšo priložnost v prvem polčasu so si priigrali sinje modri, po hitro izvedenem napadu je z glavo za las zgrešil Donatus Edafe in na odmor sta moštvi odšli z začetnih 0:0.

V drugem polčasu so Ljubljančani nadaljevali z igro iz prvega dela in do vodstva prišli v deseti minuti nadaljevanja. Požrtvovalni Savić je prestregel žogo Goričanov in z idealno podajo zaposlil Nathana Oduwo, ki se je sam znašel pred vratarjem Štrukljem. Olimpija je kljub vodstvu še naprej vse sile usmerila v napad, v 62. minuti je Štrukelj ubranil poizkus Mitcha Apaua, dve minuti kasneje pa je z enajstih metrov žogo visoko preko vrat domačih poslal Issah Abass. Precej oslabljeni Goričani niso bili nevarni, bilo pa je precej nevarno pred njihovimi vrati. V 72. minuti so hiter napad izvedli Ljubljančani, vendar je Oduwa slabo podal Abassu in ostalo je pri minimalnemu vodstvu gostov. Zadnjih deset minut je pripadlo Goričanom, v 85. minuti je nevaren predložek poslal Matija Škarabot, gostujoča obramba pa je žogo izbila v kot. Ob koncu sodnikovega dodatka je bil z roba kazenskega prostora premalo natančen Alen Jogan. Obramba gostov je uspela zaustaviti vse poizkuse domačih in z zmago so Ljubljančani znova skočili na prvo mesto, vendar so Mariborčani odigrali tekmo manj.

ND Gorica : NK Olimpija 0:1 (0:0)

Oduwa 55′

Športni park Nova Gorica

ND Gorica

Štrukelj, Čurk, Kavčič, Jogan, Škarabot, Šantek, Humar (Gulič 80′), Nagode (Tešija 73′), Osuji, Žigon, Edafe (Džuzdanović 69′)

Nk Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Uremović, Štiglec, Tomić, Čanađija, Oduwa (Kronaveter 78′), Alves, Savić, Abass (Mrdja 88′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …