Nogometaši kranjskega Triglava so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:0 (3:0).


* Športni center, sodniki: Mertik, Smej in Herženjak.
* Strelci: 1:0 Mertelj (31.), 2:0 Majcen (43./11 m), 3:0 Majcen (45.).
* Triglav: Arko, Mlakar, Arh Česen, Kumer, Rogelj, Svraka (od 85. Križaj), Mertelj, E. Kryeziu, Crnov, Žurga (od 76. Kopač), Majcen.
* Aluminij: Janžekovič (od 43. Kovačić), Koblar (od 81. Ivančić), Kontek, Martinović, Krajnc, Vrbanec, Muminović, Petrovič, Horvat (od 46. Štor), Matjašič, Maloku.
* Rumeni kartoni: Rogelj, Crnov; Krajnc, Koblar.
* Rdeči karton: /.

Gorenjci, ki so tokrat med drugim igrali brez kaznovanega Gašperja Udoviča, so odlično odprli spomladanski del sezone. Na domačem igrišču so ugnali presenečenje jesenskega dela sezone Aluminij, ki je pozimi ostal brez treh nosilcev igre – Francesca Tahiraja, Roka Kidriča in Erika Glihe.

Gorenjci so z dvema goloma Luke Majcna in enim povratnika Aleša Mertlja prekinili niz štirih tekem brez zmage in šestih zaporednih porazov proti Kidričanom. Izbranci Oliverja Bogatinova pa so prekinili niz štirih zmag.

Kranjčani so na veselje domačih navijačev s 3:0 dobili že prvi polčas proti tretjeuvrščeni ekipi prvenstva. Ta je sicer prva opozorila nase, predvsem v 10. minuti, ko je sam pred Jalna Arka prišel Matic Vrbanec, a žogo poslal malo mimo gola. Zatem sta bila neuspešna še Jure Matjašič in dvakrat Lucas Mario Horvat.

V 31. minuti pa se je začela strelska predstava domačih. Novinec Ivan Crnov je žogo takrat podal nazaj na 18 metrov, od koder je povratnik na Gorenjsko Aleš Mertelj iz prve z nizkim strelom zadel za 1:0.

Na 2:0 je povišal Luka Majcen z bele točke v 43. minuti, odločitev za najstrožjo kazen pa je bila vsaj malce sporna, saj je Alen Krajnc Kristjana Arha Česna zrušil malce pred kazenskim prostorom.

A že nekaj trenutkov pozneje je Majcen dosegel povsem regularen gol za 3:0, ko je sprejel podajo Toma Žurge, stekel proti kazenskemu prostoru, se otresel Ivana Kontka in zadel z roba kazenskega prostora.

Majcen je bil nevaren tudi v 58. minuti, ko je prišel do neoviranega strela manj kot deset metrov od gola, a je Matija Kovačić, ta je že v prvem polčasu zamenjal Luko Janžekoviča, žogo z nekaj težavami ukrotil.

Gostje so v drugem polčasu prvič resneje zagrozili v 71. minuti, ko je z leve strani sprožil Matjašič, a žogo z diagonalnim strelom poslal malce mimo. Kidričani kljub temu, da so prevladovali v zadnjih minutah, niso bili blizu morebitnemu preobratu.

Kranjčani bodo v 21. krogu v nedeljo gostovali v Novi Gorici, Kidričani pa bodo gostili Maribor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…