Pri Mariboru so potrdili še en odhod. Ljudski vrt zapušča tudi Max Taylor, ki je bil na preizkušnji pri Mariboru, a vodstva kluba ni prepričal.

“Prišli smo do sporazuma in obojestranske odločitve o prekinitvi pogodbe. Ivan si, razumljivo, želi več minut in možnosti za branjenje, klubska filozofija pa je, da pri kadrovanju skušamo omogočati priložnost igralcem iz lastne nogometne šole. Jug in Bergsen sta naša trenutna vratarska naveza, kot naslednji pa je tukaj Samo Pridgar, v katerega verjamemo in ima zaupanje na razvojni poti. Ivanu pa je v skupnih mesecih pokazal visoko mero profesionalizma, z ustreznim odnosom in mu želimo vso srečo v nadaljevanju kariere,” je odhod Sušaka komentiral športni direktor Maribora, Marko Šuler.

Končana pa je medtem preizkušnja za 21-letnega angleškega branilca. Max Taylor, vrsto let član Manchester Uniteda, ki ni dobil priložnosti na Old Traffordu, ne bo podpisal pogodbe v Ljudskem vrtu. 
“Ima kvaliteto, ampak trenutno ne more pomagati moštvu. Max je dobil priložnost, če bi se izkazal kot takojšnja rešitev pri krepitvi obrambne vrste, kar pa zaradi zaostanka v telesni pripravljenosti ni uresničljivo. Tako kot Ivanu se mu zahvaljujemo za prizadevnost in profesionalnost, fant ima kvaliteto, a smo potrebovali igralca, ki bi lahko bil takoj konkurenčen,” je še pojasnil Šuler.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …