Pred dnevi smo že poročali o odločitvi celjskega kluba, da prekine sodelovanje z navijaško skupino Celjski grofje 92. Ker pa sta v vsaki zgodbi dve plati, pa tokrat objavljamo še odgovor navijaške skupine.


 

V navijaški skupini “Celjski grofje ’92” ob včerajšnji odločitvi vodstva NK Celja, da začasno prekine sodelovanje z nami nad to enostransko, posplošujočo, neosnovano in neprimerno potezo izražamo skrb in razočaranje.

Kot je znano, je NK Celje sodelovanje z našo navijaško skupino prekinil zaradi manjšega incidenta pred tekmo z Olimpijo, v katerega naj bi bili domnevno vključeni tudi pripadniki naše navijaške skupine. Čeprav razumemo klub, da tovrstne dogodke obsoja, pa menimo, da se je v primeru začasne prekinitve odnosa z nami močno prenaglil; da pa je bila odločitev sprejeta brez kakršnih koli tehtnih argumentov, pričajo naslednja dejstva.

O incidentu zaenkrat ni javnega oziroma uradnega poročila, svoje naloge naj bi opravljala tudi še policija, medtem pa so v klubu iz vsega skupaj potegnili že zaključke. Prekinili so sodelovanje z navijaško skupino “Celjski grofje”, jo s tem javno obtožili sodelovanja v incidentu, pri tem pa so spregledali dejstvo, da je bil zaradi teh dogodkov priveden le en (1) naš član in obravnavan v skladu z novo zakonodajo, neuradno, pa naj bi v manjšem incidentu sodelovalo vsega par ljudi.

Toda dejstvo, da je šlo v večini za še nepoznane posameznike in da skupina Celjski grofje kot taka s tem nima nič, v klubu seveda ne zanima, kot jih tudi ne zanima, da je govora o dogodku, ki se je zgodil izven časa igranja tekme in izven stadiona Arena Petrol, kjer bi se njihova skrb morala že zdavnaj končati. Na takšno šerifovsko uzurpacijo tako policijskih kot sodnih oblasti – uprava NK Celja je na sredini tekmi videla več kot oboji skupaj – pa seveda nikakor ne moremo pristati in se ji upiramo.

Na žalost pa nas odločitev uprave, kljub vsemu ne preseneča preveč, saj je le-ta že dlje časa poskušala, da zatre še tisto malo navijaškega na tekmah Celja in je precej v nasprotju z njihove strani tako poudarjeno besedo “sodelovanje”. To se je dobro videlo v prikrivanju prijateljskih tekem javnosti, groženj navijaških skupini Celjski grofje po prepovedi, potrebo za stalnim nadzorom nad njenim delovanjem in poskusi kaznovanja. Dejstvo, da v zadnjem letu navijači od kluba nismo bili deležni nikakršne pomoči, z izjemo brezplačnega vstopa na domačih tekmah, se nam, ker smo v tem času vselej strmeli k samostojnemu delovanju, zdi nepotrebno poudarjati.

Ob tej potezi vodstva kluba izražamo skrb, da NK Celje postaje še eden v vrsti samopašnih klubov, namenjenih za izpolnjevanje interesov vodstvenih posameznikov, praviloma nogometno neizobraženih, ki jim je malo mar in se ne ozirajo na navijače, gledalce, okolico in tradicijo. Še tisto malo objektivnega nadzora, kar ga je ostalo in ga predstavljajo gledalci, je v modernem nogometu, polnem nečednosti, očitno odveč in tako je lažje navijačem pomahati v slovo, kot pa jim zaploskati za zvesto, v našem primeru več kot 7-letno neprekinjeno pomoč.

Ne glede na vse verjamemo, da nogometne tekme v Sloveniji ostajajo javni dogodek in ne privatna zabava z nepovabljenimi gosti, na katerih se našemu Celju ne bomo kar odrekli.

Zate Celje do konca in naprej!

Celjski grofje ’92

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…