Današnja uvodna preizkušnja 19. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med Mariborom in Aluminijem, se je pričela s slovesnostjo, saj so najprej zvesti navijači Maribora, podelili nagrado za vijoličastega bojevnika, ki jo je po mnenju občinstva zaslužil kapetan Mariborčanov Marcos Tavares.


Prvi polčas v Ljudskem vrtu je v uvodnih 25 minutah prinesel dokaj enakovredno igro, kjer si nobena izmed ekip ni priigrala omembe vredne priložnosti. V drugem delu prvega polčasa, pa so vijoličasti vedno bolj pritiskali na gol rdeče-belih, v 35. minuti je poizkusil Bohar, le tri minute zatem si je lepo priložnost priigral Jan Mlakar. Še v eni priložnosti se je znašel Jan Mlakar, ki je v 43. minuti lepo streljal iz roba kazenskega prostora a je bil Kovačič na mestu. Prvi del se je tako končal brez zadetkov.

V nadaljevanju so odločneje krenili vijoličasti, ki so prvič zapretili že v drugi minuti nadaljevanja, ko je poizkušal Damjan Bohar. Le dve minuti zatem se je v priložnosti znašel novinec vijoličastih Cretu, a je bil Kovačič na mestu. Prvo priložnost v nadaljevanju so si šumarji priigrali v sedmi minuti nadaljevanja ko je poizkušal s strelom Alen Krajnc, a je žoga zletela mimo vrat Handanovića. V 56. minuti je Jan Mlakar prišel do nove priložnosti, a je po lepi podaji Boharja iz bližine streljal mimo vrat. V 72. minuti so si lepo priložnost ustvarili rdeče-beli, Vrbenec je po lepo zaposlil Marinška, a je njegov poizkus ustavil Handanović. V 78. minuti je Jasmin Mešanović že ugnal Kovačiča, a je v zadnjem trenutku žogo pred praznim golom izbil Jurčevič. Vse do konca srečanja so vijoličasti pritiskali na gol Aluminija, a je trdna obramba rdeče-belih zdržala vse napade vijoličastih, ter na koncu zasluženo osvojila veliko točko.

Mariborčani z osvojeno točko ostajajo na vrhu prvenstvene razpredelnice, medtem ko je točka rdeče-belih še kako pomembna v boju za obstanek med prvoligaško elito.

NK Maribor : NK Aluminij

Ljudski vrt: 1500

NK Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Pihler (77` Bajde), Cretu˙(78` Dervišević), Bohar, Zahovič, Vršić, Mlakar (65` Mešanović)

NK Aluminij: Kovačič, Jurčević, Zeba, Martinović, Jakšić, Krajnc, Petrovič, Kepir 64` Marinšek), Vrbanec, Ivančić (63` Tahiraj), Nunić 82` Kidrič)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …