Matko Obradović in Martin Kramarić sta napovedana novinca v dresu Mariboru, kjer bosta moči združila še s tretjim prišlekom, Izraelcem Dudujem Bitonom. Slovo dvojca od dolenjskega prvoligaša bi lahko sicer bilo lepše, saj so Koprčani Novomeščanom zadali še peti zaporedni poraz, s katerimi je edini dolenjski prvoligaš prikovan na dno lestvice.


“Vesel sem, da grem v Maribor, to je velik klub, ni mi potrebno sploh veliko govoriti, kako se v klubu dela, saj rezultati govorijo sami zase. Žal mi je, da Krko zapuščam v takšnem stanju na lestvici, upal sem, da bomo imeli boljše rezultate. Prav tako sem si želel, da bi iz Krke odšel z zmago. Zahvalil bi se vsem ljudem, ki delajo v klubu ali v povezavi z njim. Tu sem preživel lepo obdobje, v Novem mestu sem čutil podporo in spoštovanje, hvala vsem,” je po tekmi s Koprčani, ki so jo slednji sicer dobili z 1:3, za spletno stran novomeškega prvoligaša dejal 23-letni Matko Obradović, ki Krko zapušča po 43 ligaških tekmah, kar pomeni, da je Dalmatinec tretji po številu prvoligaških tekem v dresu Krke, pred njim sta le Dragan Milanović in Bogdan Mesojedec.Z nekdanjim članom Olimpije in Kopra v Maribor odhaja tudi sedem let mlajši Kramarič, ki mu nogometna javnost napoveduje bogato kariero. Vsega 16-letni Belokranjec v petnajstih prvoligaških nastopih dosegel že tri zadetke, v vijoličastih pa bo verjetno sprva nosil dres mladinskega moštva, ki bo tekmovalo tudi v mladinski Ligi prvakov, tudi on se je v izjavi za klubsko spletno stran zahvalil zdaj že nekdanjemu klubu: “Zagotovo je igrati za Maribor nekaj posebnega, velik izziv je pred mano. Rad bi se zahvalil Krki, v dveh letih, odkar sem tu, sem se veliko naučil predvsem v tehničnem in taktičnem znanju. Zahvalil bi se tudi prejšnjemu trenerju Adnanu Zildžoviću, ki mi je ponudil priložnost v prvi ekipi Krke, ter sedanjemu trenerju Milošu Rusu, ki mi je omogočil še boljši razvoj. Hvala pa tudi mojemu prvemu klubu, NK Kolpa, ki mi je omogočil, da sem s šestimi leti začel z igranjem nogometa, da sem sploh prišel v Krko.”

Dvojec bi se lahko z bivšimi soigralci srečal že v prihodnjem krogu, sredi septembra, ko bodo Novomeščani gostovali v Ljudskem vrtu. Zaenkrat še ni znano, ali bo v vratih Dolenjcev v nadaljevanju sezone stal rezervni vratar Tomaž Vidergar, ki prvoligaških izkušenj še nima, ali pa bo vodstvo kluba poiskalo novo rešitev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…