[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=777]

V 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije so se nogometaši Rudarja maščevali Gorici za boleč poraz v polfinalu pokalnega tekmovanja, potem ko so bili v Velenju boljši s 3:2. Vsi zadetki v prvem polčasu so bili doseženi z glavo po podaji iz kota. Za domače sta zadela Leon Črnčič in Rajko Rotman, za goste pa Daniele Bazzoffia. V drugem delu je Rudar povišal vodstvo preko Christiana Bubalovića, poraz Gorice je omilil Francesco Finocchio.


V Velenju sta se pomerili ekipi Rudarja in Gorice, ki prejemata malo zadetkov. Kljub močnemu nalivu, ki je dodobra namočil igrišče Ob jezeru, so nogometaši obeh ekip pokazali všečno predstavo, v kateri so najzvestejši gledalci videli kar pet zadetkov. Prva akcija na tekmi je pripadla Rudarju, ko je po številnih podajah akcijo zaključil Matej Podlogar. To je bil strel s s kakšnih petindvajsetih metrov, vendar je bil za las nentančen. V 10. minuti pa je po natančen predložku Eterovića iz kota domače v vodstvo popeljal Leon Črnčič, ki je iz neposredne bližine z glavo premagal vratarja Gorice. A veselje Rudarja je bilo kratkotrajno, saj je že dve minuti pozneje Daniele Bazzoffia na podoben način izenačil. Zatem je sledila še ena akcija gostov, po strelu Berardocce je požrtvovalno reagiral Aljaž Krefl in morda preprečil vodstvo gostov. V 26. minuri pa zopet veselje na domači tribuni. Mate Eterović je s peto podal do Krefla, ki je imel dovolj prostora za natančen predložek v sredino. Njegovo podajo pa je izkoristil Rotman, ki je z glavo premagal vratarja Cordaza. Pred koncem polčasa velja omeniti še dve priložnosti Velenjčanov, ki so bili v tem polčasu boljši od Goričanov. Najprej je streljal Črnčič, vendar se je dobro odrezal vratar Cordaz. Kasneje pa je s prostega strela poizkusil še Eterović, žoga pa je končala v kotu. Tik pred koncem si je napako privoščil gostujoči vratar Cordaz, ko je neprevidno zapustil vata in se zapletel z nasprotnimi igralci, a se je zanj srečno končalo.

V drugem delu je ritem igre nekoliko padel, nekaj več želje pa so pokazali domači. Ko pa so Goričani, ki so imeli težave s predložki ob visokih nogometašev iz Velenja, so uspeli vzpostaviti ravnotežje in podali v lov za izenačujočim zadetkom, so dobili tretji gol. Po prostem strelu je žogo v 67. minuti v kazenskem prostoru, kjer je vladala zmeda, odbil Alen Jogan, a le do Christiana Bubalovića, ki jo je z nekaj metrov žogo potisnil za hrbet Cordaza. V nadaljevanju so gostje, ki niso uspeli prebiti zgoščene velenjske obrambe, poskušali predvsem s streli od daleč. Gorica je v 77. minuti bolj po naključju zmanjšala zaostanek. Francesco Finocchio se je odločil za strel z leve strani, njegov predložek pa je presenetil domačo obrambo in vratarja Radana. Čeprav so gostje v 84. minuti po izključitvi Alessandra Favallija ostali le z desetimi igralci, so se trudili, da bi izenačili,a jim je zmanjkalo moči in tudi časa, zato je zmaga zasluženo ostala v Velenju.

Velenjski Rudar bo v 33. krogu nove tri točke iskal v Domžalah, v primorskem derbiju pa bo Gorica gostila Koper.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…