Obračun dna lestvice med Gorico in Krko, ki se borita za osmo mesto na ligaški lestvici, so še tretjič zapored dobili Primorci, tokrat z visokih in povsem zasluženih 3:0. Dvoboj so Goričani bolj ali manj dobili že v prvem polčasu, ko so nasprotnikovo mrežo zatresli dvakrat, ko sta zadela Vykintas Slivka in Luka Majcen, dokončno pa je bilo srečanja konec v začetku drugega polčasa, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen branilec gostov Mojstrović, zmago pa je potrdil Giuseppe Ruggiero. Goričani so se z visoko zmago znova zavihteli na osmo mesto in imajo sedem krogov pred koncem sezone pred Novomeščani dve točki prednosti.


Tekmo, ki ni postregla z zelo dobrim nogometom, so bolje odprli domačini. Najprej je z velike razdalje gostujočega vratarja skušal presenetiti Martinović, a je njegov strel s skoraj polovice igrišča zletel čez gol gostov. So pa domačini povedli v osmi minuti. Pasqualini je lepo prodrl po levi strani, med prodorom je z dvojno podajo kombiniral z Majcnom, nato pa po tleh podal pred vrata gostov, kjer je bil na drugi vratnici osamljen Slivka, ki se je veselil prvenca v dresu Gorice. Po golu so se Goričani pomaknili proti svojemu golu ter narekovanje igre prepustili gostom, ki pa do resnejših priložnosti niso prišli. Imeli so sicer nekaj strelov od daleč, s katerimi pa vratarja domačinov Sorčana niso ogrožali. Najlepšo priložnost na tekmi so Dolenjci zapravili v 34. minuti. Po predložku s strani, je Jogan žogo izbil le do enega od gostov, ki je s podajo v prostor zaposlil Novinića, ta je nato z malce desne strani neovirano streljal proti domačim vratom. Strel je letel proti bližnji vratnici, vendar je na nesrečo gostov Sorčan žogo odbil v kot. Kazen za neizkoriščeno priložnost je sledila v 42. minuti. Po lepi akciji je do žoge na desni strani prišel Širok, lep predložek v sredino, žoga je letela proti drugi vratnici, kjer je bil sam Majcen, ki mu ni bilo težko povišati goriške prednosti. Tako se je polčas končal z zanesljivim vodstvom Gorice.

Drugi polčas se še dobro ni začel, ko je že v drugi minuti nadaljevanja drugi rumeni karton na tekmi, zaradi udarca v obraz Majcna, prejel Mojstrovič ter svoje soigralce postavil v še težji položaj v lovljenju zaostanka. Domači so z igralcem več brez težav nadzorovali potek igre, gostje so nekajkrat poizkušali preko protinapadov, a bili pri tem neuspešni, saj v drugem polčasu nismo zabeležili niti enega nevarnega strela proti vratom Sorčana. Goričani so v 67. minuti postavili končni izid. Slivka je podal v prostor, Majcen, kateremu je bila žoga tudi namenjena, pa je žogo prepustil rezervistu Ruggieru, ki je sam stekel pred gostujočega vratarja Mitrovića ter zanesljivo zadel za prvi zadetek v slovenski ligi. Do konca tekme so imeli Goričani še nekaj lepih polpriložnosti, predvsem po protinapadih, a je vselej zmanjkala zadnja podaja, tako da je ostalo pri rezultatu 3:0.

Goričani so še enkrat več pokazali, da igrajo spomladi zelo solidno ter da bi imeli še kakšno točko več, če bi bile razmere izven igrišča bolj urejene. V naslednjem tednu jih čakata dve težki tekmi, najprej gostujejo v Kopru, nato pa doma pričakujejo državnega prvaka. Novomeščani morajo biti precej nezadovoljni, predvsem zaradi zelo blede predstave. Verjetno so po točkah v tekmah z Mariborom in Olimpijo pričakovali, da bi lahko iz Nove Gorice odšli s polnim plenom, vendar se dolenjska računica ni izšla. V sredo se bodo na domačem igrišču pomerili s pokalnimi finalisti Celjani.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…