V senci večernega velikega derbija se bodo na prvi tekmovalni dan v letu 2017 predstavili tudi najbližji zasledovalci obeh največjih slovenskih klubov, Domžalčani. Tretjeuvrščena ekipa jesenskega dela sezone je z nekaterimi izjavami, kljub izjemno obetavnim lanskim trenutkom, dala vedeti, da se v nadaljevanje sezone podaja brez pretiranega rezultatskega pritiska.


V takšni luči se je klub, ki domuje ob Kamniški Bistrici, pokazal tudi na zimski tržnici. Najučinkovitejši klub Prve lige Telekom Slovenije je med zimskim tekmovalnim premorom zapustilo šest nogometašev, med njimi tudi vroča Slobodan Vuk in Marko Alvir, sta pa se zasedbi Simona Rožmana pridružila stara znanca slovenskih nogometnih zelenic Ivan Firer in Alen Ožbolt, rumeni dres pa bo nosil tudi Petar Franjić.

Domžalčane v soboto ne tako daleč od prizorišča težko pričakovanega obračuna med Mariborom in Olimpijo čaka gostovanje pri velenjskem Rudarju, kamor pa se varovanci Simona Rožmana odpravljajo v vse prej kot popolni postavi. Zadnja ‘žrtev’ priprav v Umagu je Jure Balkovec, ki se je z zvitim gležnjem na bolniški listi pridružil že prej odsotnim Juninhu, Bratanoviću in Kombiju, pred obračunom s knapi pa je za klubsko spletno stran dejal: “S klubskimi terapevti smo naredili vse, da bi se čim hitreje vrnil na igrišče. Neprestano smo delali terapije, tudi ponoči, in v tem tednu se bom že lahko priključil ekipi. Kljub temu še vedno čutim bolečino in odločitev o mojem nastopu bo padla tik pred tekmo. Vsekakor mi bo zelo težko, če bom moral ekipo spremljati s tribune. Kljub temu bom soigralce spodbujal, kot da bi bil na igrišču.

Foto: Jure Banfi

Vrzel, ki bo nastala ob nezmožnosti igranja Balkovca, bo po informacijah iz Domžal zapolnil mladi Lovro Vrandečič. 19-letnik, član domžalske mladinske ekipe, ki je slab teden nazaj remizirala z najboljšim srbskim mladinskim kolektivom Brodarcem, bo tako po Matiji Romu naslednji varovanec Darka Birjukova, ki bo okusil najmočnejše slovensko nogometno tekmovanje, o dodatni konkurenci pa Balkovec odgovarja: “Imamo dolgo klop, ki bo v zgoščenem ritmu prvenstva prišla zelo prav. Pozitivno je tudi to, da notranja konkurenca vsakega posameznika sili v popolno zagnanost, tako na treningih kot na tekmah. Igralci se med seboj zelo dobro razumemo in se vedno spodbujamo. Zdrava konkurenca je vedno bila in vedno bo dobrodošla.

Tekma na velenjskem stadionu Ob jezeru bo odigrana v soboto ob 15. uri, ob že omenjeni četverici pa sta za nastop vprašljiva še Žan Majer in Gaber Dobrovoljc. Kljub določenim težavam domžalske zasedbe le-ta ostaja v vlogi favorita, tudi po zaslugi zelo spodbudnega pripravljalnega dela, ko na Rujevici ni veliko manjkalo, da bi klonila Rijeka, optimistično pa v nadaljevanje prvenstva zre tudi Jure Balkovec: “Strokovno vodstvo je dobro pripravilo igralce na nadaljevanje prvenstva. Tudi forma je v tem trenutku že na zavidljivi ravni, a sem prepričan, da se bo z vsako tekmo le še stopnjevala. Vso to miselnost in zagnanost je potrebno prenesti v prvenstvene tekme in verjamem, da tudi rezultat ne bo izostal.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…