Niso Domžale, ni Celje, ni niti Ljudski vrt. Ne, to je novomeški Portoval. Daleč najtežje gostovanje za Ljubljančane med slovensko nogometno elito. Po prejšnjih treh gostovanjih v Novem mestu so zmaji igrišče venomer zapuščali sklonjenih glav in osramočeni. Tokrat so celo osvojili prvo(!) točko v dolenjski prestolnici, a kaj ko sta njihovi glavna konkurenta za drugo mesto zmagala ter tako povečali prednost pred nogometaši iz prestolnice.


Če si izposodimo besede trenerja košarkarske ekipe iz Ljubljane, Memija Bečirovića, gredo ob pogledu na tablo za Novo mesto vsem nogometašem Olimpije hlače dol. Premalo zbranosti in preveč bojazljivosti je bilo v zmajevem gnezdu ob današnjem obisku Portovala. Gostje so sicer imeli več od igre, a je šlo za jalovo premoč, ki ni bila izražena v rezultatu. Žinko je sicer dosegel gol, a ga je glavni sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil, v prvem polčasu sta poizkušala še gostujoča Miha Zajc ter Marko Vukčević, vendar se je obakrat izkazal domači čuvaj mreže Miodrag Mitrović. Domači nogometaši so celotno srečanje čakali na svoji polovici ter Ljubljančanom niso dovolili veliko od igre, a je obenem tudi res, da si tudi sami niso priigrali veliko priložnosti. Morda bi lahko izpostavil le poizkusa Fučka in Kauberja iz drugega polčasa, a sta bila novomeška aduta premalo natančna. V domačem taboru vseeno ne smejo biti pretirano nezadovoljni z osvojeno točko, saj so z njo lekarnarji na osmem mestu lestvice prehiteli Gorico. Ljubljančani so na drugi strani zapravili lepo priložnost, da bi z zmago še dodatno zasolili že tako zasoljeno borbo za vrh razpredelnice, ki je postala še posebej zanimiva po včerajšnjem velenjskem porazu vijoličastih.

V naslednjem krogu se Krka odpravljajo v Novo Gorico, Ljubljančani pa bodo gostili igralce iz našega edinega pristanišča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…