[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=769]

Domžalčani so v svojem športnem parku pred okrog 500 gledalci gostili Krko, s katero so se prvič v tej sezoni razšli brez zmagovalca. Točke so se zagotovo bolj veselili v novomeškem taboru, saj so se z njo oddaljili od zadnjega mesta, ki ga zasedajo Triglavani in ki bodo jutri na svojem stadionu gostili velenjski Rudar. Ob tem so se Novomeščani približali Celjanom na osmem mestu na samo tri točke zaostanka in imajo povsem realne možnosti, da jih do konca sezone tudi prehitijo.


Srečanje ni postreglo z veliko priložnosti, še najbolj aktiven je v prvem delu bil Parker, ki si je priigral dve priložnosti. Najlepšo v 27. minuti, ko se je po prodoru na levi strani odločil za strel proti daljši vratnici in s pomočjo enega od gostujočih branilcev, ki je žogi spremenil smer, za las zgrešil okvir vrat. Dobrih pet minut kasneje je Parker ponovno poizkušal, tokrat iz prostega strela iz več kot 30 metrov, vendar tokrat njegov poizkus ni bil pretirano nevaren. Gostje so hitro uvideli kje tiči največja nevarnost in v naslednjih minutah temnopoltemu nogometašu z Britanskim potnim listom več niso puščali veliko prostora ter so pričeli zaustavljati tudi za ceno prekrška oziroma rumenega kartona. Po prekršku Šišića v 36. minuti je Parker obležal in čez nekaj minut nato zaradi poškodbe bil tudi zamenjan.

Tudi drugi polčas je minil ob majhnem številu priložnosti. Na začetku drugega dela so rahlo pobudo imeli gostje, vendar pa so pred Vidmarjevimi vrati bili nenevarni. Še najlepšo priložnost je v 51. minuti po podaji Rašića z glavo zapravil Perić, ki je meril mimo vrat.  Štiri minute kasneje so na desni strani tik pred robom kazenskega prostora Domžalčani imeli nevaren prosti strel, ki pa so ga prepoceni zapravili. Po dobri uri igre so si gostje priigrali dve priložnosti, in sicer preko Zeljkovića in Ihbeisheha. Prvi je streljal mimo vrat, drugi pa je zaključil preslabo, da bi njegov strel ukanil dobro postavljenega Vidmarja. V nasprotnem napadu je nato dobro bil postavljen tudi Obradović, ki je brez težav zaustavil poizkus z glavo Aneffa.  Zeljković je ponovno poizkusil v 66. minuti, vendar pa je njegov strel iz prostega strela z razdalje okrog 25 metrov zletel mimo vrat. Najlepšo priložnost na tekmi so v 79. minuti sicer imeli domači nogometaši preko Slobodana Vuka, ki je po lepi podaji Janže bil najvišji v kazenskem prostoru gostov in z glavo natančno meril v desni vratarjev kot, vendar pa je Obradović z lepo obrambo ohranil mrežo nedotaknjeno. To je bila tudi zadnja resnejša priložnost na srečanju.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…