Nogometaši Krke so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije na domačem Portovalu s 3:2 presenetljivo, a z borbeno igro, v drugem polčasu ugnali nogometaše Domžal. Čeprav so gostje vodili že z dvema zadetkoma prednosti, zadela sta Matej Podlogar in Darko Zec, je domačinom v drugem polčasu uspel neverjeten preobrat, saj so tretjeuvrščeni ekipi v vsega osmih minutah nasuli tri zadetke in se zasluženo veselili zmage ter novih treh točk.


Domžalčani so že v prvem polčasu z odločno igro pokazali, da jih v Novem mestu zanima le zmaga in nove tri točke. V prvi minuti je po desni strani prodiral Skubic, ki je v poslal predložek na prvo vratnico, kjer je Podlogal žogo spravil do Šišić, ta pa je streljal z roba kazenskega prostora mimo leve vratnice. V 7. minuti je bilo zopet vroče pred vrati Krke, vendar je domača obramba še uspela razčistiti, saj je Kastrevec še pravočasno izbil žogo iz kazenskega prostora. Že v naslednji minuti pa so Novomeščani le klonili. Domžalčani so izvajali prosti strel na levi strani polovice Krke, Skubic je podal v kazenski prostor, do nje se je dokopal Podlogar na prvi vratnici in jo preusmeril v mrežo. Tudi v nadaljevanju so gostje napadali, domačini pa so se krčevito branili, domači obrambi je največ težav povzročal Podlogar. V 28. minuti zopet hiter napad Domžal. Korun je z diagonalno podajo lepo zaposlil Trajkovskega, ta je podal naprej do Požeg Vancaša, ki je z globinsko podajo v kazenskem prostoru našel Podlogarja, ki je streljal, vendar pa je njegov strel z odlično obrambo zaustavil vratar Mitrović. Že v naslednji minuti so gostje povišali vodstvo. Prosti strel globoko na polovici Krke je izvajal Skubic, ki je poslal predložek na prvo vrtnico, do žoge je prišel Podlogar in jo prepustil osamljenemu Zecu, kateremu pa ni bilo težko zadeti s petih metrov. V 31. minuti sp prvič zapretili tudi domači nogometaši. Fuček je nevarno streljal s kakih 25 metrov, žoga se je dotaknila enega od gostov in končala v kotu. Šest minut kasneje so bili Domžalčani zopet nevarni preko prostega strela. Skubic je podal do Koruna v kazenskem prostoru, ta v prvem poskusu ni najbolje zadel, v drugo pa je z volejem streljal naravnost v vratarja Mitrovića. Nič kaj drugače ni bilo v 40. minuti, ko je zmedo domače obrambe reševal in nevarno situacijo razrešil vratar Mitrović. v zadnji minuti prvega polčasa je s strelom od daleč s kakih 30 metrov poiskusil Jelar, vendar je bil vratar Krke zanesljiv.

Premor med polčasoma je dobro del Farmacevtom, saj so že takoj na začetku drugega polčasa, v 51. minuti, imeli najlepšo priložnost, da zmanjšajo zaostanek. Fuček je nevarno streljal z desnega roba kazenskega prostora, vratar Vidmar pa se je moral kar potruditi, da je ta strel odbil v kot. Tudi v nadaljevanju so Novomeščani igrali bolj napadalno. Fuček je znova poizkusil s strelom iz razdalje, vendar je meril mimo leve vratnice. Podjetna in napadalna igra se je domačinom obrestovala v 72. minuti, ko je rezervist Rašić z neubranljivim strelom z roba kazenskega prostora na desni strani premagal vratarja Vidmarja in s tem napovedal preobrat Krke ter potop do sedaj najboljše obrambe prve lige, ki je v vsega osmih minutah prejela tri zadetke. Že v naslednji minuti so Domžalčani pozabili na Fučka, ta pa je iz 25 metrov natančno meril v levi kot gostujočih vrat in tako izničil prednost gostov iz prvega polčasa. Tretji zadetek pa je padel v 79. minuti, ko je po podaji s kota Vučkić žogo z glavo preumeril do Perića, ki jo je potisnil v mrežo in Krki zagotovil zmago. Zmaga bi bila lahko še višja, saj so bili domačini bližje četrtemu zadetku kot pa gostje, ki so bili preveč šokirani nad Krkinim preobratom in trem prejetim zadetkom v osmih minutah, izenačujočemu zadetku. Trener Elsner je z menjavami poskušal spodbuditi ekipo, vendar pa je bila domžalska barka že potopljena. V sodnikovem dodatku sta se v spor zapletla Zec in Rasić, prvi je dobil rumeni katron, slednji pa je moral zaradi pljunka predčasno pod prho.

Krka se je današnjo zmago utrdila na osmem mestu in ima tri točke prednosti pred Gorico, Domžale pa niso izkoristile spodrsljaja Celja v Mariboru in ostajajo na tretjem mestu. Novomeščani v naslednjem krogu pričakujejo Rudar, Domžale pa Koper.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Delitev točk v Šiški

V 23. krogu Prve lige Telemach je Bravo gostil Koper. Ekipi sta se na tekmi, ki se je prič…