Na dan, ko sta na sporedu tudi največji angleški in španski derbi, si je 400 ljudi odtrgalo čas in se odpravilo na Portoval, kjer sta se udarila Krka in Luka Koper.  Favoriti tekme so bili gostje, ki pa v spomladanskem delu ne slovijo po suverenosti, a ob bledih Velenjčanih zasedajo šesto mesto, kjer pa bodo zaradi odličnega Zavrča verjetno tudi ostali. Novomeščani medtem lovijo ekipo Gorice, s katero so se po današnji zmagi znova točkovno izenačili.


V tekmo so agresivneje krenili domačini, ki so si prvo priložnost pripravili v peti minuti, ko je mimo gola sprožil Palić.  Koprčani so v zgodnjih minutah stavili na prodore Peševskega, ki mu je v osmi minuti skoraj uspelo, a je slabo sprožil proti Mitroviću, ki je brez velikih težav obranil njegov poizkus. V naslednjih desetih minutah ni prišlo do nobene omembe vredne priložnosti. Koprčani, ki v letošnji sezoni največjo nevarnost predstavljajo iz prekinitev, so si tudi tokrat najlepšo priložnost pripravili po podaji Guberca, ki jo je proti vratom preusmeril Hadžibulić, a mu je veselje z odlično obrambo preprečil Mitrović. V naslednjih dveh minutah je pritisk obiskovalcev na Portovalu dvignil Palić, ki je bil dvakrat v priložnosti za zadetek. Najprej se je z bravurozno obrambo izkazal Simčič, nato pa je Koprčane rešila vratnica. Zadnjo priložnost v tem polčasu je zapravil Pučko, ki se je po dolgi žogi znašel sam pred vratarjem Mitrovićem, ki pa je bil zopet odlično postavljen.

Drugi polčas se je začel enako kot prvi, brez prave želje na obeh straneh, tako smo do prve priložnosti morali počakati vse do 56. minute, ko je po odbiti žogi poizkušal Štulac. Še v isti minuti je z izjemno obrambo Mitrović razočaral Guberca, ki je nevarno udaril z 20 metrov. Naslednjih deset minut je pripadlo Krki, saj so domači v 58. minuti preko Welbecka prišli do zadetka. 20-letni Ganec je gol dosegel s približno 25 metrov in tako razveselil gledalce v Novem mestu. Že sedem minut kasneje je moral Simčić zopet po žogo v mrežo, saj ga je premagal še Enes Novinić, ki se za zadetek lahko zahvali Welbecku, ki je odlično prodrl po desnem boku in našel osamljenega napadalca, ki mu ni bilo težko zadeti. Koprčane pa tudi dva zadetka nista zbudila, saj so do naslednjega nevarnejšega strela prišli šele v 82. minuti, ko je močno sprožil Štromajer, kot že velikokrat danes, pa je tudi tokrat Krko rešil Mitrović. V nasprotju s pričakovanji se igralci Krke v zadnjih sedmih minutah niso zaprli, kar se jim je obrestovalo v 86. minuti. Josip Fuček, ki je spomladi v zelo dobri formi, je podal pred vrata, kjer je žogo iz enega metra v gol pospravil Kevin Kauber.

Krka se je z današnjo zmago spet izenačila z Gorico, tako da se nam obeta še zelo zanimiv zaključek letošnje sezone. Koprčani pa se bodo še naslednjih nekaj dni tolkli po glavi zaradi zapravljenih priložnosti, ki jim jih je obranil, ob Welbecku, junak današnje tekme, Mitrović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…