Zaključek 21. kroga bo odigran v Novi Gorici, kjer se obeta zanimiv dvoboj med Gorico in Triglavom. Domačini so spomladanski del začeli s porazom v Celju, medtem ko prihajajo Kranjčani na Primorsko opogumljeni po visoki domači zmagi nad Aluminijem.


Pred začetkom spomladanskega dela sezone so v novem trenerskem štabu Primorcev zatrjevali, da bo v igri štirikratnih državnih prvakov prišlo do nekaterih sprememb in da lahko spomladi pričakujemo nevarnejšo ter bolj atraktivno Gorico. Besede, ki jih je v enem izmed intervjujev izrekel novi trener Nermin Bašić in katere so se v Celju prav gotovo izkazale kot točne. Goričani so namreč na Areni Z’dežele ves čas bili zelo nevarni pred nasprotnimi vrati in zabili kar trikrat, a so bili neprepričljivi pred svojimi vrati in prejeli kar štiri zadetke ter se domov vrnili brez točk. Začetek dvoboja v Celju je bil atomski, saj so Primorci že po štirih minutah vodili z dvema zadetkoma razlike, a so domačini izid do sedme minute že poravnali. Najbolj se je pri vrtnicah izkazal povratnik v domače Etien Velikonja, ki se je med strelce vpisal dvakrat in bo v drugem delu prvenstva zagotovo dodana vrednost ekipi Nermina Bašića. V tej sezoni so Goričani na obeh prvoligaških dvobojih proti Kranjčanom ostali neporaženi in z osvojenimi štirimi točkami. Ali bodo serijo nadaljevali tudi v 21. krogu? Domačega poraza proti Gorenjcem si Primorci skorajda ne bi smeli privoščiti, saj bi se trenutni troboj za obstanek lahko hitro spremenil v četveroboj.

Tega se zagotovo zavedajo Kranjčani, ki za Gorico zaostajajo za vsega tri točke in ob dobri popotnici visoke zmage nad Aluminijem dvoboj pričakujejo zelo samozavestni ter vidijo svojo priložnost za dober rezultat, kar je razvidno tudi iz izjave Kristjana Arh Česna: “Močno verjamemo v pozitiven razplet tekme v Novi Gorici. Tako kot pred slehernim obračunom, se bomo tudi tokrat dobro pripravili na tekmeca, ki je med premorom premešal zasedbo in ima tudi novega trenerja. Seveda bomo napadli zmago, menim, da smo več kot sposobni ugnati tekmeca. Na koncu pa ne bomo spreminjali naše igre, pač pa jo le prilagodili na način, da pridemo do treh točk.” Pot do visoke zmage nad Kidričani je tlakoval še en povratnik na slovenska prvoligaška igrišča, vodilni zadetek je namreč dosegel Aleš Mertelj, ki se je pred spomladanskim delom po več kot desetletju vrnil v domače gnezdo. Še en veteran Luka Majcen je nato dodal še svoje in z zadetkoma ob izteku prvega oziroma začetku drugega polčasa hitro odločil zmagovalca. Obstaja pa še en razlog za samozavest Kranjčanov pred današnjo tekmo. Triglav je namreč nazadnje na prvenstvenem dvoboju v Novi Gorici klonil leta 2013, od takrat pa na štirih gostovanjih zbral po dve zmagi in dva remija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…