V prvi nedeljski tekmi 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se v Sežani merila tamkajšnji Tabor in ekipa Aluminija iz Kidričevega. Po prvih dveh tekmah se je v boljšem položaju nahajal Tabor, ki je bil na 5. mestu, medtem, ko je bil Aluminij deveti.


Tekma se je že takoj na začetku razživela, ekipi pa sta pokazali veliko mero borbenosti. Potem, ko si nobena ekipa v uvodnih minutah ni uspela priigrati večje terenske premoči, so prvi zapretili domači. V 4. minuti so po predložku iz leve strani in po odbijanju žoge po kazenskem prostoru celo zatresli mrežo preko Stančiča, vendar pa je sodnik že prej pokazal, da je šlo za prekršek v napadu. Nato pa so sledile nevarne minute Aluminija, ki je med 7. in 10. minuto nanizal tri nevarne akcije. Najprej je po dolgi globinski podaji sam pred Jana Koprivca stekel Tilen Pečnik, a meril naravnost v domačega vratarja. Dve minuti kasneje je po novi globinski podaji do strela prišel mladi Flakus Bosilj, meril v daljši vratarjev kot, a je bil ponovno premalo natančen za razpoloženega Koprivca. Le minuto za tem pa je po predložku iz desne, z glavo mimo vrat streljal Pantalon. Domači so potem goste malce umirili in sami, preko visoke podaje novinca Dialloja, zapretili pred vrati nasprotnika, a je akcijo prekinil Janžekovič. V 26. minuti nova nevarnost za domačo mrežo. Iz prostega strela je preko živega zidu meril Klepač, a je žoga odšla malenkost preko vrat. Le tri minute kasneje pa je Tabor ostal brez igralca na igrišču. Stančič je po prekršku prejel drugi rumeni karton ter moral zapustiti zelenico. Vendar to domačih ni ustavilo. Diallo je v 33. minuti žogo prejel na levem krilu, potegnil proti vratom, tam pa ga je nepravilno oviral Jakšič. Sodnik je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je minuto kasneje zanesljivo izvedel Mario Babič. Ob koncu prvega polčasa, natančneje v 2. minuti sodnikovega dodatka, pa je po lepem prodoru po sredini igrišča ponovno sprožil Klepač, Koprivec pa je žogo preusmeril čez gol in ostalo je pri 1:0.

Drugi polčas se je začel bolj umirjeno. Pri žogi so bili več nogometaši iz Kidričevega, toda brez posebnih nevarnosti za vrata domačih. V 49. minuti so vendarle prvi strel v drugem polčasu zabeležili nogometaši Tabora, ko je po visoki podaji z glavo iz težkega položaja streljal Krivičič, toda Janžekovič je žogo brez težav ujel. V 60. minuti pa protinapad junaka tekme Aldairja Dialloja, 20 metrov od gola ga je podrl Azemovič in si prislužil rumeni karton. Sodnik je pustil prednost, saj je Krivičič v nadaljevanju prišel do strela, toda po posredovanju vratarja je sledil kot. V nadaljevanju akcije je žoga prišla na levo stran kazenskega prostora, kjer je prvi strel Dialloja vratar Aluminija ubranil, a žogo poslal nazaj do 28-letnega Portugalca, ki je v drugo zadel daljši vratarjev kot za vodstvo z 2:0. Tri minute kasneje je skušal udarec vrniti Klepač, ki je poizkusil z nevarnim strelom iz roba kazenskega prostora, vendar je žoga zletela malenkost mimo desne vratnice vratarja Koprivca. Sledilo je nekaj zatišja in terenske ter številčne premoči gostov, ki so jo vendarle kronali v 77. minuti, ko je Grajfoner na drugi vratnici lepo našel Kukulčića, ki je žogo poslal v prazno domačo mrežo in zaostanek znižal na 2:1. V 80. minuti nova nevarnost za domače. Po kotu je žoga pristala v sredini domačega kazenskega prostora, ob Severju je padel Jakšič, sodnik pa je kljub prigovarjanju Kidričanov pokazal samo na golavt za domače.  Dve minuti pred koncem rednega dela tekme pa je Tabor potrdil svojo zmago. V protinapad je po levi strani potegnil Rovas, zaposlil Stareta, ki mu je sledil po desni strani igrišča, ta pa je žogo močno poslal mimo gostujočega vratarja v gol ob bližnji vratnici za 3:1. Do konca tekme smo spremljali jalove poizkuse gostov, vendar pa se rezultat ni več spremenil.

Tabor Sežana : Aluminij  3:1

Babić 34′, Diallo 61′, Stare 88′; Kukulčić 77′

RK: Stančič 29′

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Janjičić z izjemnim strelom spet odrešil Celje (FOTO)

Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjan…