V Ljudskem vrtu so bili ob koncu poletnega prestopnega roka precej dejavni, saj so v svoje vrste pripeljali tri nove člane. Iz novomeške Krke sta se preselila Matko Obradović in Martin Kramarič, ki sta s klubom sklenila triletni dogovor, medtem ko je Dudu Biton iz belgijskega Standarda prišel na enoletno posojo.


“Želeli smo okrepiti obe ekipi, člansko in mladinsko. Martina Kramariča še ni zraven zaradi obveznosti v mladinski reprezentanci, ekipi se bo priključil v petek. Matko Obradović, dosedanji član Krke, je že naš znanec s slovenskih igrišč. Hoteli smo povečati konkurenco na vratarskem mestu in sem prepričan, da smo dobili še enega kakovostnega vratarja. Biton pomeni novo rešitev v napadu, saj bo prva ekipa igrala na več frontah. Domače tekmovanje je osnova, liga prvakov pa bo največji užitek in hkrati največje breme. Zato bo ob vseh obveznostih širok kader zelo pomemben,” je ob predstavitvi treh novincev, Kramarič je, kot je povedal tudi Zahović manjkal zaradi reprezentančnih obveznosti, dejal športni direktor vijoličastih.

Dudu Biton, 26-letni izraelski napadalec se bo v Ljudskem vrtu pridružil svojemu rojaku Sintayehu Sallalichu, kot je dejal ob predstavitvi, pa se je o Mariboru pozanimal tudi pri Andražu Kirmu in Elvedinu Džiniću, nekdanjih soigralcev iz Wisle oziroma Charleroija: “Zelo sem srečen, da sem tukaj. Ljudje v klubu so me odlično sprejeli, zelo mi je všeč stadion. Spremljal sem rezultate Maribora, ki že nekaj let igra odlično v Evropi. Ekipa je odlična, zame je to odlična priložnost, da se preizkusim v Ligi prvakov. Pogovarjal sem se z mojima dobrima prijateljema, Andražem Kirmom in Elvedinom Džinićem, ki sta povedala veliko lepega o klubu, ljudeh v klubu ter navijačih. Bil sem na poti v Ujpest, toda ko se je pojavila možnost za prihod v Maribor, sem z veseljem sprejel izziv, da lahko pridem sem. Rad bi pomagal ekipi na moji novi, mariborski misiji in prispeval delež k novim uspehom. Ekipa je pomembnejša od mene, moje delo pa je igrati, dosegati zadetke in zmagovati.”

“Zahvalil bi se ljudem v klubu za zaupanje. Sem srečen in ponosen, da sem del kluba, kot je Maribor. Prvi vtisi so fantastični, to bo stopnička višje v moji karieri. Bodimo realni, eno je braniti pri Krki, kjer imaš deset situacij na tekmi, sedem, osem jih ubraniš in je vse v redu. V Mariboru pa imaš dve in se moraš dobro odzvati. Preostane le eno, si ali nisi. Konkurenca je velika, cenim Jasmina in Aljaža. Kot osebi in vratarja. Moja naloga, da se dokažem, da sem stoodstoten na treningih in če bo priložnost tudi na tekmah, trener pa se bo odločil, kdo bo branil. Velik boj bo, a sem pripravljen,” pa je ob predstavitvi dejal Matko Obradović, za katerega bo Maribor že četrti slovenski klub, saj je bil Dalmatinec še pred igranjem za novomeško Krko tudi član ljubljanske Olimpije in Luke Kopra.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…