Torej, več kot leto dni smo morali čakati na obljubljenega novega sponzorja Prve Lige. Obljube so segale že v poletje 2012 in v začetek prvenstva, ko naj bi uradni sponzor Prve Lige postal Telekom Slovenije, novi TV program Planet TV pa naj bi prevzel prenose Prve Lige. Ljubitelji našega preljubega nogometa pa smo še enkrat več doživeli šok, saj ni bilo ne duha ne sluha o novem sponzorju. Tako smo lahko do sedaj spremljali prenose tekem na uradni strani Prve Lige, po novem pa nam obljubljajo sledeče: “Novost v spomldanskem delu sezone pa bodo tudi televizijski prenosi. V jesenskem delu smo večino prenosov izpeljali preko spletne strani prvaliga.si, tekme pa se sedaj selijo na TV Slovenija 2 in Planet TV. Obe televizijski postaji bosta tedensko prenašali eno tekmo, prvi izbor bo imela TV Slovenija, ki bo praviloma prenašala tekme v soboto ob 20. uri, medtem ko bo termin za slovenski nogomet na Planet TV rezerviran v soboto ob 17.30 uri za prenos tekme s studijskim programom. V 23. krogu bodo tako gledalci na Planet TV lahko spremljali sobotno tekmo med Celjem in Muro, na TV Slovenija pa nov veliki derbi med Olimpijo in Mariborom.”


Želimo si, da bo NZS z novim sponzorjem izpeljal kvaliteten studijski program – pregled celotnega kroga, ki naj bi obsegal zadetke iz vsake tekme, pregled sodniških napak in komentiranje le teh, tudi dogajanje v klubih bi bilo zelo zanimivo videti in morda še kakšno predstavitev igralca… Koliko bo znašalo sponzorstvo Prve Lige nam ni znano, dobro pa bi bilo, da bi NZS iztržila kakšen miljon in razdelila med deset klubov po 100.000€ kar bi klubom, predvsem tistim s finančnimi težavami pomenilo veliko in bi načeloma lahko s tem denarjem rešili tudi sezono (kot npr. Gorica poleti, če bi prejela ta denar in prodala Vita Pluta sedaj verjetno nebi bilo finančne stiske).

Celotno skupno gledano je to veliki plus za Prvo Ligo in naš prvoligaški nogomet in po zelo dolgem času imamo spet sponzorja lige. Zadnji sponzor lige je bil SiMobil, ki je bil sponzoriral sezone od 2002/03 do 2005/06, nato pa je sponzorstvo prevzel zdaj novi sponzor lige, Telekom Slovenije in mandat sponzorja Prve Lige vlekel od sezone 2006/07 do 2008/09.

Nekaj več o predlogih za izboljšavo Prve Lige si lahko preberete v kolumni  navodila za Nogometno zvezo Slovenije , vabljeni pa tudi, da izrazite vaše mnenje na našem Nogometnem Forumu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…