Danes bo na sporedu povratno četrtfinalno srečanje Pokala NZS med Mariborom in Olimpijo. Vsekakor se nam obeta zanimiv obračun, kljub temu, da so domačini storili velik korak za napredovanje že v Ljubljani z zmago 3:1. Ampak to je nogomet v katerem so presenečenja vedno mogoča, čeprav so Mariborčani prepričani, da ga tokrat ne bo. Po besedah domačega stratega Darka Milaniča bodo šli v tekmo resno in odgovorno, rezultat s prve tekme pa jih ne bo uspaval, obračuna se morajo lotiti kot da prvega sploh ni bilo. Domači trener težav s sestavo moštva ne bo imel saj ne more računati zgolj na poškodovanega Timoteja Dodleka.
Na drugi strani so Ljubljančani prepričani, da dvoboj še nikakor ni odločen kljub velikemu zaostanku in prednosti, ki si jo je priigral današnji gostitelj v Ljubljani. Njihova prednost je lahko sproščenost, saj pritiska ni, ker so jih več ali manj že vsi odpisali. Upajo na to, da tudi Mariborčani, kar bi znalo biti za usodno. A je najbrž realnost vseeno nekoliko drugačna, saj imajo gostje precejšnje težave pri sestavi moštva. Zagotovo ne bo na vratih na prvi tekmi pordelega vratarja Elvisa Džafića in Antonia Delamee, ki nima pravice nastopanja zaradi rumenih kartonov. V ekipo se vrača Matic Fink, kar nekaj možnosti je da bo zaigral tudi Boban Jović, s katerim so zmajčki očitno ponovno našli skupen jezik in se dogovorili za nadaljnje sodelovanje.


Srečanje v Ljudskem vrtu bo sodil Matej Jug, pomagala pa mu bosta Robert Vukan in Rafael Ajdovec. Četrti sodnik bo Kajtazović, delegat srečanja pa Branko Gros.

Verjetni postavi obeh moštev sta sledeči:
NK Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Rajčević, Milec, Ibraimi, Cvijanović, Mertelj, Mezga, Tavares in Mezga.
NK Olimpija: Šeliga, Fink, Zarifović, Mitrović, Baskera, Lovrečič, Kapun, Omladič, Valenčič in Šporar.

Mnenje o derbiju in vaša pričakovanja lahko izrazite tudi na našem forumu.

 

Avtorica: Saša Hidič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…