Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tretjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva Bosne in Hercegovine. Zmaga vrtnic bi sicer lahko bila še višja.

Primorci so se z Banjalučani udarili v Radomljah in že v prvem polčasu dokazali, da so kvalitetnejši od nasprotnika. Alen Krajnc se je v 11. in 33. minuti izkazal z dvema zadetkoma, vmes je za Borac edini zadetek na srečanju zabil Goran Zakarić. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 2:1, s čimer so zadovoljnejši lahko bili gostje iz Bosne in Hercegovine, saj je kar dvakrat njihovega vratarja rešil okvir vrat. V nadaljevanju je Miran Srebrnič na teren poslal novo enajsterico, ki pa je nadaljevala z dobro predstavo predhodnikov. Mreža nasprotnika se je v drugem polčasu zatresla samo enkrat, za končnih 3:1 pa je v 51. minuti zabil Leon Marinič.

V Zagrebu so Celjani gostovali pri ekipi Lokomotive, v dresu grofov pa je debitiral Nino Kouter. Po prvem polčasu se mreži nista zatresli, v drugem pa je do zadnje minute kazalo na minimalno zmago domačinov. V 66. minuti so namreč Zagrebčani povedli, ko je po podaji iz kota zabil Bošković. Toda varovanci Romana Pilipčuka se niso predajali in so v sodnikovem dodatku prišli do izenačenja. Zanj je z uspešno realizacijo najstrožje kazni poskrbel Tjaš Begić.

Gorica – Borac 3:1 (2:1)
Krajnc (11′, 33′), Marinič L. (51′); Zakarić (17′)
Začetna postava Gorice: Likar (V), Urbančič, Cerovec, Mevlja, Širok, Ahmetaj, Hrka, Baruca, Leban, Krajnc, Velikonja. Igrali so še: Dajčar, Korošec, Marinič A., Žejen, Marc, Obi, Hodžić, Andrejašič, Gomizelj, Marinič L., Vekić.

Lokomotiva Zagreb – Celje 1:1 (0:0)
Bošković (66′); Begić (90+2′ 11m)
Začetna postava Celja: Rozman, Šporn, Vuklišević, Zec, Brecl, Majevski, Svetlin, Kouter, Božić, Gbamble, Iličić. Igrali so še: Jurhar, Milić, Stojinović, Klašnja, Ajhmajer, Zabukovnik, Janjičić, Vrbanec, Bajde, Begić, Sokler.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najhitrejši nogometaš bosanske lige prihaja v Slovenijo

Danilo Šipovac bo za sezono 2022/23 s strani Zrinjskega posojen slovenskemu prvoligašu iz …