Ob 17.00 uri bi se moral začeti zbor članov društva ND Mura 05, vendar je bilo prisotnih le 13 od 53 članov. V skladu s statutom društva se je zbor zaradi nesklepčnosti odložil za pol ure, ob 17.33 se je ugotovilo da je še vedno navzočih samo 13 članov. Ker po statutu po pol ure čakanja zadošča za sklepčnost prisotnost več kot desetih članov se je občni zbor nadaljeval s postopkom izvolitve delovnega predsedstva.
Po sprejetju poročila nadzornega odbora, da je pri delovanju UO ND Mura 05 prihajalo do hujših kršitev se je sprejel predlog o zamenjavi treh članov upravnega odbora. Tako je bilo predlagano, da se razrešijo Joop Steenbergen, Andre Geiling in Robert van der Mast. Za njihovo razrešitev je glasovalo vseh 13 prisotnih članov. Sprejet je bil tudi ponujeni odstop Draga Ružiča, kateri je bil član UO kot predstavnik mestne občine Murska Sobota.
Sledilo je manjše presenečenje, saj sta pisni odstopni izjavi podala tudi predsednik NO mag. Robert Celec in član nadzornega odbora Matej Puhan. Oba sta odstopila iz osebnih razlogov.


Jože Činč. Foto: Aleš Cipot

Za novega člana upravnega odbora je bil nato predlagan Jože Činč, katerega so člani potrdili soglasno. Izglasovan je bil tudi sklep, da se do konca meseca marca izvede redni zbor članov, z namenom zapolnitve UO in izvolitvijo manjkajočih članov v NO. Ta sklep je bil prav tako izglasovan soglasno. Izredna skupščina se je tako tudi končala.

 

Avtorica: Saša Hidič

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…