Leto 2022 se počasi a vztrajno zaključuje, nogometne zelenice v deželi na sončni strani Alp pa že mirujejo. Klube in nogometaše zdaj čaka (pre)dolg zimski odmor, na zelenice se bodo ponovno podali šele prihodnje leto.

Še pred tem nas čaka veseli december in praznični dnevi, čas obdarovanj in dobre volje. Ljubitelji slovenskega nogometa imajo ob zaključku vsakega leta priložnost, da obdarujejo tudi njim ljube klube. To lahko storijo na način, da do en odstotek svoje odmerjene dohodnine namenijo za donacije. V primeru da tega ne storite se bo znesek prenesel v državni proračun.

Vsak davčni rezident zavezanec lahko zahteva, da se en odstotek dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij, mednje pa spadajo tudi nogometni klubi in nogometna društva širom celotne Slovenije. Seznam upravičencev do donacij za leto 2022 je mogoče dobiti s klikom na POVEZAVO. Rok za oddajo zahteve je 31. december. Donirati je mogoče številnim nogometnim klubom, od državnega pa vse do lokalnega nivoja ter v vseh kategorijah.

Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko zavezanec odda elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki ter po pošti ali osebno v nabiralnik pri pristojnem finančnem uradu. Številni nogometni klubi imajo navodila objavljena tudi na svojih spletnih straneh oziroma socialnih omrežjih.

Vesele praznike!


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…